Killer Deals! Oferte incredibile pentru sute de produse! Vezi oferte

Sisteme si panouri fotovoltaice - solare

Cele mai vandute produse din categorie

Cele mai comentate produse din categorie

Cele mai cautate produse din categorie

Intrebari frecvente

Ce este un panou fotovoltaic?

Panourile fotovoltaice capteaza energia soarelui si o transforma în energie electrica. Electricitatea generata de panourile fotovoltaice este utilizata în principal pentru alimentarea aparatelor ?i echipamentelor de uz casnic. Pot fi de doua tipuri: panouri monocristaline si panouri fotovoltaice policristaline.

Acestea func?ioneaza pe tot parcursului anului, permite independenta energetica, sunt simplu de intretinut, este o sursa de energie regenerabila si ecologica, reduce facturile la electricitate.

Cat produce un panou fotovoltaic pe zi?

Energia solara produsa dintr-un singur panou solar este de obicei aproximativ 2 kWh pe zi. Daca luam, ca exemplu, un panou tipic de aproximativ 300W, acest lucru inseamna ca pentru fiecare ora de soare va genera acea putere.

Astfel, ob?inem: 300W x 5 ore de soare pe zi = 1500W sau 1,5 kWh pe zi. De unde reiese urm?torul calcul pentru a afla cat produce un panou fotovoltaic intr-un an: 1,5 kWh pe zi x 365 de zile ale anului = 547 kWh pe an pe panou solar tipic de 300W.

Care este diferenta dintre panourile fotovoltaice si cele solare?

Trebuie sa mentionam ca un sistem fotovoltaic are rolul de a produce energie electrica prin transformarea radiatiei solare in curent continuu, pe cand sistemul solar transforma radiatia solara in apa calda.