Hard Disk Drive

Cele mai vandute produse din categorie

Cele mai comentate produse din categorie

Cele mai cautate produse din categorie

 • HDD Extern Western Digital Elements 1TB 2.5" USB 3.0 si USB 2.0
  286,99 Lei
 • HDD Desktop Western Digital Blue, 1TB, SATA III 600, 64MB Buffer
  251,99 Lei
 • HDD Desktop Western Digital Caviar Black, 500GB, SATA III 600, 64MB Buffer
  452,99 Lei
 • HDD Desktop Western Digital Caviar Black Advanced Format, 1TB, SATA III 600, 64MB Buffer
  504,99 Lei
 • HDD Extern Western Digital Elements, 2TB, 2.5", USB 3.0 si USB 2.0
  359,99 Lei
 • HDD Desktop Western Digital Caviar Black Advanced Format, 2TB, SATA III 600, 64MB Buffer
  799,99 Lei
 • Cablu de alimentare SATA 15cm
  33,99 Lei
 • HDD Extern Verbatim Store-n Go, 1TB, 2.5, USB 3.0 si USB 2.0, Negru
  269,99 Lei
 • Rack RaidSonic IB-168SK-B
  127,99 Lei PRP
  122,99 Lei
 • HP RW DATACARTRIDG C7974A
  177,99 Lei

Intrebari frecvente

Cum alegi Hard Disk-ul potrivit pentru nevoile tale?

Hard Disk-ul este unul dintre cele mai importante dispozitive de stocare a datelor. Acesta este indispensabil pentru calculator deoarece aici se salveaza absolut toate datele si informatiile. Cu cat capacitatea de stocare a dispozitivului este mai mare, cu atat beneficiezi de mai mult spatiu pentru a-ti salva documentele in siguranta.

Aceste dispozitive se diferentiaza prin volumul maxim de stocare si prin viteza de acces la datele stocate. Viteza de acces se refera la viteza cu care informatiile pot fi citite, respectiv scrise pe hard disk. Cele doua viteze sunt diferite deoarece procesul de scriere este mai lent decat procesul de citire. Utilizatorii avansati pun mare pret pe aceste diferente, alegandu-si hard disk-ul in functie de necesitati.


Hard Disk-urile se impart in doua mari categorii, interne si externe. Cel intern este intotdeauna conectat la dispozitivul tau si foloseste pentru stocarea masiva de date. Daca optezi pentru un Hard Disk intern in loc de unul extern nu trebuie sa aloci spatiu in plus pentru depozitare pentru ca acesta are locul sau prestabilit. Atunci cand esti pus in fata alegerii unui Hard Disk e important sa analizezi performanta acestuia, precum si capacitatea de stocare - in asa fel incat sa corespunda nevoilor tale.

Hard Disk-uri cu cele mai cautate capacitati de stocare

Alegerea unui hard disk cu caracteristicile potrivite poate sa aiba un impact major in ceea ce priveste eficienta dispozitivului. Spre exemplu, creatorii de continut multimedia care editeaza fisiere video de foarte mari dimensiuni au nevoie nu doar de o capacitate de stocare mare, dar si de o viteza de citire si de scriere ridicata pentru ca montajul materialelor video sa fie rapid.

In schimb, alti utilizatori - cum ar fi cei care ofera servicii de back-up, nu au nevoie de o viteza de citire ridicata. Pentru ei, cel mai important este ca Hard Disk-ul sa aiba capacitate cat mai mare si care ofera o toleranta ridicata la erori.

Un Hard Disk de 4TB este cel mai des folosit pentru ca ofera cel mai atragator raport pret-calitate pentru vasta majoritate a utilizatorilor. Pe evoMAG gasesti mai multe variante de Hard Disk-uri de 4TB - a caror viteza de rotatie difera, asa ca inainte de a face o achizitie studiaza cu atentie optiunile pe care le ai. Volumul optim de care un utilizator are nevoie creste in timp pentru ca se folosesc tot mai multe aplicatii care necesita spatiu. Aplicatiile dedicate sistemelor de supraveghere au nevoie, de asemenea, de un Hard Disk cu o capacitate de stocare rezonabila, in asa fel incat sa poata functiona la un nivel optim. Tot pe evoMAG gasesti Hard Disk-uri produse de branduri renumite in acest domeniu tehnologic.