Motocultoare


Motocultor sau motosapă?

A sosit momentul să devii un modern gospodar insă nu știi cum să alegi cel mai bun produs pentru grădina ta? Noi îți venim în ajutor și îți arătăm de ce o motosapă este diferită de un motocultor și care sunt principalele criterii ce vor ajuta la minimizarea efoturilor depuse de utilizator și accelerarea ritmului de lucru.

Atat motocultorul cat si motosapa fac parte din categoria celor mai comune echipamente pe care gospodarii cu sau fara experienta le utilizeaza pentru cultivarea pamantului fertil, sunt utilaje care răspund unor game largi de nevoi și creează confuzie pentru cumpărător in momentul achiziției. De aceea, comparația dintre aceste două echipamente atât de utile în orice gospodărie poate fi privită din mai multe perspective, și anume:

Scopul

Motosapa este ideală pentru a mărunți și a afâna pământul pe suprafețe restrânse (maxim 0,5 ha). Totodată, motosapa lucrează doar pământul moale.
Motocultorul în schimb este destinat suprafețelor întinse (până la 2 ha) și poate fi folosit atât pentru pregătirea pământului de plantare cât și semănarea acestuia. Modurile de utilizare a motocultoarelor sunt numeroase iar tipurile de pământ pe care pot fi folosite pot fi moi, tari sau chiar pietroase

Putere și motor

Cel mai important aspect care face diferența dintre cele două utilaje este puterea cu care acestea funcționează. Motosapele au o putere mai mică, între 1 și 9 CP, iar motocultoarele între 5 și 16 CP.
Motocultoarele sunt dotate cu o priză de putere care permite atașarea diferitelor accesorii potrivite pentru activități variate.

Adâncimea de săpare

Motocoasa este potrivită pentru a săpa la adâncimi mici, de până la 20 cm, în timp ce un motocultor ajunge la o adâncime de lucru de 25 cm si o lățime de tăiere de 110 - 140 de cm.
Acest aspect este unul foarte important în cazul ambelor utilaje deoarece adâncimea de săpare este diferită în funcție de ceea ce dorești să cultivi sau de proiectele pe care le ai în plan.

Greutatea

Atunci când te gândești să cumperi un astfel de produs ia în calcul și greutatea la care poate ajunge un utilaj destinat lucrului cu pământul. 
De aici poți aprecia și posibilitatea pe care o ai de a-l manevra cu ușurință.

Pretul

Sub nicio forma nu trebuie ignorant acest aspect. În ceea ce privește prețul, se poate considera o investiție. Un utilaj performant și utilizat corespunzător te ține o viață iar faptul că economisești timp și efort fizic în fiecare sezon agricol este un lucru de neprețuit.

Succes în alegerea produsului potrivit!