Cele mai bune oferte ale momentului! Profita acum! Vezi oferte
Placa video ASUS GeForce RTX 3080 TUF GAMING 10GB GDDR6X 320-bit
Asus Placa video ASUS GeForce RTX 3080 TUF GAMING 10GB GDDR6X 320-bit Construită TUF   TUF Gaming GeForce RTX™ 3080 a fost reconstruită de la bază pentru a oferi o alimentare și un sistem de răcire mai robuste. O nouă carcasă complet metalică acoperă cele trei ventilatoare Axial-tech puternice, ca 3798493
5399.00 Out of stock

Placa video ASUS GeForce RTX 3080 TUF GAMING 10GB GDDR6X 320-bit

COD: [ TUF-RTX3080-10G-GAMING ] ID: 3798493
  • Servicii evoMAG
5.399,00 Lei
(TVA inclus)
Alerta pret!
Compară Intrebare tehnică? Producător Printeaza
  • Produse recomandate
  • Scurta descriere
  • Detalii tehnice
  • Review-uri
5.399,00 Lei
(TVA inclus)
Placa video ASUS GeForce RTX 3080 TUF GAMING 10GB GDDR6X 320-bit

Descrierea produsului Placa video ASUS GeForce RTX 3080 TUF GAMING 10GB GDDR6X 320-bit

Construită TUF
 
TUF Gaming GeForce RTX™ 3080 a fost reconstruită de la bază pentru a oferi o alimentare și un sistem de răcire mai robuste. O nouă carcasă complet metalică acoperă cele trei ventilatoare Axial-tech puternice, care utilizează rulmenți dubli rezistenți. Rotația ventilatoarelor a fost optimizată pentru reducerea turbulențelor, iar un mod stop oprește toate cele trei ventilatoare la un nivel scăzut al temperaturilor. Sub ventilatoare, radiatoarele independente pentru GPU și memoria video mențin parametrii termici sub un strict control. Funcții adiționale, inclusiv componentele TUF, tehnologia Auto-Extreme, un nou bracket pentru GPU și un backplate ventilat fac această placă TUF o adevărată uzină grafică.
 
 
Multiprocesoare de streaming NVIDIA Ampere: Elementul constitutiv al celui mai rapid și mai eficient GPU din lume, noul SM (Multiprocesor de Streaming) Ampere vine cu un volum de procesare dublu față de cel al FP32 și cu o eficiență energetică îmbunătățită.
Nuclee RT de generația a 2-a: Experimentează un volum de procesare dublu față de nucleele de Ray Tracing (RT) din prima generație, plus RT și umbre concomitent pentru un nou nivel de performanță în materie de ray tracing.
Nuclee Tensor de generația a 3-a: Obține un volum de procesare dublu cu raritate structurală și algoritmi AI avansați precum DLSS. Acum cu suport pentru rezoluții de până la 8K, aceste nuclee oferă un spor masiv de performanță în jocuri și noi capabilități AI.
Designul ventilatoarelor Axial-tech a primit un nou reglaj cu un ventilator central care se rotește în direcție inversă pentru diminuarea turbulențelor.
Ventilatoarele cu rulmenți dubli pot rezista până la de două ori mai mult decât cei cu design pe lagăre.
Condensatorii din clasa militară și alte componente TUF îmbunătățesc durabilitatea și performanța.
GPU Tweak II oferă un reglaj intuitiv al parametrilor de performanță, al controalelor termice și al monitorizării sistemului.
 
Îmbunătățiri Axial-tech
 
Plăcile TUF Gaming se bazează pe designul testat și confirmat Axial-tech pentru ventilatoare, cu trei ventilatoare care lucrează în tandem pentru a satisface necesitățile termice ale acestui model de top de la NVIDIA. Ventilatoarele au rulmenți dubli care asigură o performanță consistentă și o longevitate sporită comparativ cu rulmenții pe lagăre sau de alte tipuri.
 
 
 
Direcții Noi
 
Ventilatoarele au fost ajustate inteligent cu o rotație inversă față de cel central, ceea ce reduce turbulențele, iar modul stop-ventilator intră automat în funcțiune atunci când temperatura GPU scade sub 55 de grade.
 
 
MaxContact
 
Pentru a direcționa eficient căldura spre radiatoare, astfel încât să poată fi îndepărtată de puternicele ventilatoare axial-tech, folosim un proces de producție care îmbunătățește finisajul suprafețelor radiatorului la nivel microscopic. Suprafața extra plată permite un contact mai bun cu procesorul grafic pentru un transfer termic îmbunătățit.
 
 
Design pe 2.7 sloturi
 
Radiatorul distribuie căldura în heatpipe-uri care o transportă către un bloc de lamele care ocupă majoritatea spațiului oferit de ampreanta mare de 2.7 sloturi. Această generație de plăci grafice TUF Gaming dispune și de un radiator dedicat pentru VRAM, pentru a menține temperaturile mult sub specificațiile maxime de operare.
 
Componente TUF
 
Componentele pentru plăcile grafice TUF Gaming sunt selectate pe baza performanțelor și durabilității lor. În plus față de bobinele și MOSFET-urile de top, condensatorii satisfac cerințele certificării de clasă militară, care diferențiază plăcile TUF de restul plăcilor competitoare. Componentele sunt lipite pe PCB prin intermediul procesului nostru de producție avansat și automatizat Auto-Extreme. Îmbinările netede de pe spatele PCB-ului și eliminarea erorilor umane asigură faptul că fiecare placă se conformează riguroaselor noastre specificații. În final, pentru a asigura o performanță impecabilă atunci când contează, plăcile sunt supuse unui proces de validare extrem de riguros, care durează 144 de ore.
 
Carcasă Nouă
 
O carcasă fabricată integral din aluminiu adaugă protecție robustă plăcilor grafice TUF Gaming, iar designul industrial sobru și o paletă de culori dominată de nuanțe de gri le face să se asorteze cu ușurință cu orice sistem.
 
 
Este Mai Rece Pe Spate
 
Partea din spate a plăcii a primit o serie de îmbunătățiri. Majoritatea suprafeței este acoperită de un backplate metalic care are și un decupaj mare pentru ventilație. Aceasta deschidere permite aerului cald să fie direcționat către ventilatoarele de evacuare în loc să fie introdus în cooler-ul GPU-ului. Sub GPU, un brachet oferă o presiune constantă asupra suprafeței de contact dintre procesorul grafic și radiator. Placa I/O este fabricată din oțel inoxidabil pentru a proteja porturile și a oferi un montaj mai securizat. Un switch Dual Bios amplasat într-o poziție comodă permite personalizarea comportamentului implicit al plăcii, fără niciun fel de software.
 
Parte Frontală Funcțională
 
Elementul RGB din partea de sus poate fi personalizat pentru a afișa o gamă de efecte estetice și funcționale și, de asemenea, poate fi sincronizat cu alte componente ASUS pentru a permite o iluminare uniformă. Pentru a satisface cerințele de alimentare ale GeForce RTX 3080, există doi conectori de alimentare cu 8 pini, alături de LED-uri integrate care se aprind dacă un conector de alimentare PCIe de la sursă nu este introdus corect.
 
 
Hardware-ul nu este singurul domeniu în care cercetarea și dezvoltarea sunt aplicate pentru a duce lucrurile la nivelul următor. Echipa ROG a construit utilitarul software GPU Tweak II pentru a oferi caracteristici unice, împreună cu monitorizarea, ajustarea și reglarea standard pe care le aștepți. La fel ca toate plăcile noastre grafice premium, TUF Gaming GeForce RTX 3080 este livrată împreună cu software-ul de streaming XSplit și wtfast Gamers Private Network pentru a vă asigura că experiența online este cea mai bună.
 
ARHITECTURĂ NVIDIA AMPERE
 
Noua arhitectură NVIDIA Ampere oferă cele mai bune performanțe în jocuri, dispunând de nuclee avansate Ray Tracing din generația a 2-a și de nuclee Tensor din generația a 3-a, cu un volum de procesare sporit.
 
 
RTX PORNIT.
 
Experimentează cele mai mari blockbuster-e de azi cum nu ai mai făcut-o niciodată, cu fidelitatea vizuală a ray tracing-ului în timp real și cele mai bune performanțe oferite de sistemul DLSS asistat de AI.
 
 
DLSS CU ACCELERARE AI
 
NVIDIA DLSS este un sistem de randare asistată de AI revoluționar, care îmbunătățește frame rate-urile cu o calitate a imaginii fără compromis folosind nucleele Tensor dedicate pentru procesarea AI din plăcile GeForce RTX. Asta îți oferă resurse de performanță care asigură setări înalte și rezoluții pentru o experiență vizuală incredibilă. Revoluția AI a ajuns la gaming.
 
 
 
 
 

Detalii tehnice

EsentialeChipsetnVidia
Model ChipsetGeForce RTX 3080
InterfataPCI Express x16 4.0
Sistem de racireActiv (Triple-Slot)
OpenGL4.6
OpenCL2.0
Nr. Tranzistoare28000 milioane
Caracteristici tehniceMemorie (MB)10000 MB
Bus memorie320 biti
Tip memorieGDDR6X
Procesor graficAmpere GA102
Proces de fabricatie8 nm
Conector alimentare (pini)2 x 8 pini
Unitati de procesare8704
Sursa minima recomandata750W
FrecventeFrecventa procesor1740 MHz Boost
Frecventa memorie19000 MHz
ExpunereRezolutie maxima (digital)7680 x 4320
ConectoriHDMIx2
DisplayPortx3
Caracteristici fiziceLungime (mm)299
Latime (mm)126.9
Grosime (mm)51.6
Vezi mai mult