Spune START carierei tale la evoMAG! Posturile sunt disponibile în București! Aplică acum!


Smartwatch-uri


 
 • Ce este un smartwatch? Ceasul inteligent sau smartwatch-ul desemnează un mini computer, un dispozitiv portabil care funcționează ca și extensie a telefonului smart. Poate fi purtat la încheietura mâinii, asemenea unui ceas clasic, dar spre deosebire de acesta, vine echipat cu ecran tactil, aplicații de suport și diverse funcționalități inteligente.

 • Care sunt funcțiile de bază ale unui smartwatch Cea mai comună funcție a unui smartwatch este cea de indicare a orei. Deși toate modelele pot afișa ora, doar câteva pot face acest lucru chiar și atunci când rămân inactive. Evident vei dori să folosești ceasul inteligent în mai multe scopuri, nu doar pentru a verifica ora. De aceea următoarele funcții sunt la fel de importante:
  - fitness
  - monitorizează activitatea fizică; sunt prevăzute cu pedometru care îți cuantifica pașii; afișează numeroși indicatori de performanță (distanță parcursă, viteză etc)
  - sistem de localizare GPS - ideal pentru activități în aer liber, drumeții, deplasări cu mașina etc.
  - monitorizarea ritmului cardiac. Acuratețea datelor este influențată de calitatea, tipul și producătorul ceasului. Cele mai precise date sunt oferite de ceasurile concepute pentru fitness, ceasurile Apple și modelele premium. - inițiere apeluri telefonice
  - efectuare plăti
  - funcție disponibilă doar pe anumite modele și în magazinele care agrează această modalitate de plată.

 • Care sunt avantajele folosirii unui smartwatch Există numeroase avantaje ale folosirii smartwatch-urilor: posibilitatea de verificare a emailurilor "din mers", a condițiilor meteo și postărilor social media. În plus, având un ceas inteligent la mâna poți să răspunzi la apeluri, chiar dacă telefonul a rămas în camera alăturată, monitorizezi riguros activitatea fizică, ești mai bine organizat și mai eficient. De asemenea, cu un smartwatch faci poze ușor, instalezi și te bucuri de numeroase aplicații interactive.

 • Ce tipuri de smartwatch-uri există Ceasurile inteligente pot fi de mai multe tipuri, dar pentru că piață este într-o continuă dezvoltare este dificil de spus exact câte. Orice model nou apărut tinde să introducă o nouă caracteristică. Scopul fiecărui model este strâns legat de specificațiile și funcționalitatea să. De exemplu, în funcție de modul de utilizare distingem: modele sport, pentru monitorizarea parametrilor legați de starea de sănătate, smartwatch pentru securitate (cu GPS și control parental) și modele pentru alertare (SMS, email, memento). Apoi putem trece în revista smartwatch-uri cu funcție de telefon, prevăzute cu camera web, rezistente la apă. Culoarea, tipul de brățară (piele, oțel inoxidabil, cauciuc, silicon etc), formă cadranului (rotund, rectangular) și dimensiunea ecranului sunt alte criterii care pot diferenția ceasurile inteligente.

 • Cu ce telefoane sunt compatibile cele mai multe smartwatch-uri Majoritatea ceasurilor inteligente sunt compatibile cu telefoane smart cu sistem de operare Android. Modelele de la Google pot fi compatibile cu diverse sisteme de operare. Google pune la dispoziție pagină WearCheck pentru că utilizatorii să afle rapid detalii despre compatibilitate. Există și ceasuri care se pot conecta la mai multe dispozitive; funcționează și cu Android și cu iPhone, dar pe iOS lipsesc funcțiile de conectare directă la WI-FI și de adăugare a aplicațiilor. Smartwatch-urile Apple sunt proiectate să funcționeze exclusiv cu dispozitive iOS.

 • Cum aleg smartwatch-ul potrivit pentru mine? Ține cont în primul rând de compatibilitate și dimensiune (inclusiv lungimea bratarii). Mai departe reflectează la caracteristicile ceasurilor inteligente și alege care dintre acestea sunt critice pentru ține și stilul tău de viață. Vrei un smartwatch sport? Mergi des la piscină și ai nevoie de un model waterproof? În ce circumstanțe îl vei folosi cel mai des? - la birou și în general într-un cadru formal, un smartwatch cu ecran generos, sport și cu nuanță stridentă, s-ar putea să pară că nuca în perete. Deci următoarele criterii ar trebui să te ghideze în alegerea celui mai potrivit model pentru ține: compatibilitatea cu telefonul pe care îl deții, design-ul, funcțiile ceasului, prețul.

 • Ce autonomie are bateria unui smartwatch Autonomia bateriei diferă în funcție de tipul de smartwatch și de modul de utilizare. Cele mai multe baterii țin 1- 2 zile. Apple Watch poate rezistă maxim 18 ore pe o singură încărcare. Sunt și modele care trebuie încărcate în fiecare zi. În cazul ceasurilor cu rol de telefon, bateria tinde să se consume mai repede. La fel, dacă modul GPS este pornit, bateria își pierde mai repede din autonomie.