Spune START carierei tale la evoMAG! Posturile sunt disponibile în București! Aplică acum!


Aer Conditionat


 

 

Tot ce trebuie să știi când alegi un aparat de aer condiționat

Suprafața camerei

 • 10-25mp => 9.000 BTU
 • 15-35mp => 12.000 BTU
 • 30-50mp => 18.000 BTU
 • 40-70mp => 24.000 BTU

Tipuri de aparate de aer condiționat

Există 4 tipuri de aparate de aer conditionat:
 • de perete
 • de tavan
 • portabile
 • multi-spliturile
Cele mai utilizate sunt cele montate pe perete.

Clasa energetică

Clasificarea se face de la A la A+++ atât pentru răcire cât și pentru încălzire.
Aparatele de clasă energetică A sau A+ pot avea un consum mai mic cu până la 40% faţă de cele de clasă C sau D.

Garanție

Aparatele beneficiază de 2 ani de garanție, însă sunt producători ce oferă și până la 5 ani garanție pentru aparat.

Funcțiile aparatului

 • Răcire / Incălzire
 • Ventilare / Dezumidificare
 • Jet / Programare
 • Autocuratare
 • Inverter - permite controlul energiei consumate prin temporizarea și controlarea funcționării compresorului. Astfel, temperaturile se ating mai repede, timpul de pornire este redus cu o treime, consumul este mai mic cu până la 30% și sunt eliminate fluctuațiile de temperatură

Filtre

 • Filtru antipraf - captează particulele foarte mici de praf din aer
 • Filtru electrostatic antibacterian - absoarbe prin efectul electricitătii statice: pulberile fine, sporii invizibili de mucegai și microorganismele dăunatoare.
 • Filtru dezodorizant - filtru cu cărbune activ ce filtreaza particulele mici (bacterii, microorganisme), fumul de tigară și mirosul neplăcut
 • Filtru catechin - elimină bacteriile și dezodorizeaza aerul

Instalarea produsului si kit-ul de montaj

Este recomandat ca instalarea aparatelor de aer condiționat să se facă de firmele autorizate recomandate de producator.

Kit-ul de montaj poate fi inclus în pachetul de baza al aparatui sau poate intra înobligația montatorilor, in functie de brand. Kitul de instalare standard este reprezentat de 3ml de traseu frigorific, necesarul suplimentar urmâd a fi achitat separat echipelor de montaj.

 

Noul freon R32 este mult mai prietenos cu mediul

Noul agent frigorific R32 (difluormetan) are avantaje semnificative. 
In primul rand reduce impactul asupra mediului cu peste 65% in comparatie cu un produs cu R-410A. Rezulta ca mediul este mai putin afectat de noul agent frigorific.
In al doilea rand datorita densitatii scazute (aproape 30% mai mica decat cea a lui R-410A) consumul de freon este redus. 
In al treilea rand, nivelul scazut de vascozitate duce la o reducere a pierderii de presiune in circuitul de refrigerare, ceea ce contribuie in final la o crestere a eficientei energetice globale a aparatului de aer conditionat Midea Blanc cu 5%. 
In al patrulea rand datorita conductivitatii termice ridicate fata de R-410A, capacitatea de racire a crescut cu 4%.
Si nu in ultimul rand, freonul R32 este usor de reciclat fiind un agent frigorific monocomponent.

Beneficii aparate de aer conditionat cu WI-FI

Poti controla aparatul de la distanta
Asa-i ca e neplacut sa ajungi acasa de la birou, cu apele curgand pe tine, si sa te trezesti ca in casa este la fel de cald sau mai rau? Ei bine, daca ai un aparat de aer conditionat conectat cu propriul telefon prin WiFi, nu te vei mai lovi de astfel de probleme.
Tot ce trebuie sa faci este sa pornesti aparatul inca din momentul in care iesi pe usa biroului sau cand te urci in masina. Cand vei ajunge acasa vei descoperi temperatura perfecta. La fel, daca pleci in vacanta poti mentine o temperatura constanta in locuinta, asta daca locatarii ramasi acasa nu se pricep la folosirea aparatului.

Poti monitoriza functionarea aparatului
Nu ti-ar placea sa te bucuri de vacanta si cand te intorci acasa sa constati cu tristete ca aparatul s-a defectat, nu-i asa? Cu ajutorul aplicatiei speciale de pe telefon sau tableta sau chiar PC si laptop, poti preveni astfel de situatii.
Vei avea acces constant la detalii despre starea aparatului tau, dar si grafice care sa-ti indice consumul de energie. In plus, de fiecare data cand o defectiune este sesizata, tu vei primi o notificare. In acest mod poti chema din timp echipa de specialisti care sa-ti repare aparatul.

Poti economisi bani, dar si timp
Asa cum spuneam si mai sus, gratie aplicatiei vei primi constant grafice legate de consumul de energie al aparatului. In plus, vei putea controla direct o sumedenie de functii, de pilda cele care stabilesc modul de functionare sau temperatura. Si da, vei putea programa temperatura dorita, dar si modul de operare.
Practic, vei putea seta pe telefon un numar de actiuni zilnice pentru o perioada de pana la 7 zile. Poti chiar sa conectezi aparatul la alte solutii de la terti furnizori prin sistemul IFFT ( Daca asta atunci asta). Cu alte cuvinte, aparatul tau poate detecta conditia (daca tu iesi din birou) si poate seta solutia (se activeaza functia de racire) doar cand este nevoie.
Nu in ultimul rand, beneficiezi si de control zonal, ceea ce inseamna ca poti programa si controla mai multe unitati cu ajutorul aceleiasi aplicatii. Deci nu trebuie sa mergi dintr-o camera in alta pentru a programa individual fiecare unitate.
Daca vei alege varianta unui adaptor, ai doar grija ca acesta sa fie compatibil cu modelul de aparat de aer conditionat achizitionat!