Review Mouse Gaming Natec Genesis GX 85

0
5473

Am testat in trecutul nu foarte indepartat mousi si tastaturi de exceptie insa care nu au preturi pe care toti gamerii si le pot permite motiv pentru care am solicitat mai multor reprezentanti ai brandurilor de periferice dedicate gaming-ului, modele mai ieftine insa pe cat posibil la fel de performante din punct de vedere al componentelor de baza ca si modele mai scumpe ce apartin brandurilor cunoscute.

Primii care au raspuns acestei rugaminti sunt reprezentantii Genesis in Romania, un brand polonez ce produce in general periferice pentru pc si in special periferice dedicate gaming-ului.

Am primit cum spuneam, doua tastaturi si un mouse din oferta lor, motiv pentru care vom fi nevoiti sa despartim continutul dedicat acestui brand in doua parti. In a doua parte, sau al doilea episod vom discuta putin despre cele doua tastaturi in timp ce in clipul de astazi, aruncam o privire catre mouse-ul de gaming Natec Genesis GX 85.

Forma mouse-ului este ergonomica, alungita permitand un claw sau palm grip in functie de dimensiunea mainii motiv pentru care accesul la cele 8 butoane laterale dedicate macro-urilor este la fel de facil utilizand degetul mare al mainii drepte.

Nu am mai vazut o astfel de dispunere a butoanelor suplimentare macro in doua randuri la nici un alt model de mouse dedicat MMO-urilor insa tin sa spun ca, dupa cateva zile de utilizare si testare ca o astfel de dispunere a acestor butoane suplimentare este optima eliminandu-se tendinta de a apasa pe butonul gresit.

Pentru a actiona al doilea sau al treilea rand de butoane suplimentare trebuie sa tragi degetul mare in spate, actiune de care esti perfect constient si de aceea apasarea unor butoane gresite este aproape imposibila.

Bineinteles, ca orice alt mouse de gaming ce se respecta nu pot lipsi led-urile ce accentueaza design-ul mouse-ului iar plasticul din care acesta este realizat este mat cu finisare catifelata ceea ce ofera o experienta placuta in timpul utilizarii in special dupa cateva sesiuni lungi de gaming.

Daca doriti un grad si mai mare de customizare a mouse-ului pe langa butoanele suplimentare, posibilitatea de ajustare a sensibilitatii mouse-ului si led-urile onboard atunci aflati ca Natec Genesis GX 85 poate tine pasul chiar si cu cei mai exigenti utilizatori oferind ca ultima treapta chiar si posibilitatea de reglare a greutatii mouse-ului prin adaugarea sau scoaterea a pana la 5 greutati de aproximativ 5 grame bucata.

Personal l-am folosit pe un pad textil avand montate toate greutatile si mi s-a parut foarte confortabil si suficient de rapid pentru toate nevoile mele dar, sa vedem pentru cei interesati si specificatiile principale cu care se lauda acest model:

  • Senzor binecunoscut de acum multori gameri : Avago 9800 – Model Laser
  • DPI maxim : 8200
  • Numar total de butoane: 13
  • Memorie interna pentru mentinerea on board a macro-urilor
  • Switch-uri OMRON conform specificatiilor producatorilor
  • Pooling rate: 1000 Hz
  • Viteza maxima de tracking 150 inchi per secunda

Dupa cum spuneam, am avut ocazia sa testez acest model pentru cateva zile si pot spune ca, la fel ca si modelele de varf ce apartin unor producatori mai cunoscuti, senzorul ajuta foarte mult acest model Avago 9800 fiind de mult timp unul dintre cei mai celui mai buni, sensibili si precisi senzori laser ai ultimilor ani.

Trebuie sa reconosc si ca, pe toata durata testului Natec Genesis GX 85 s-a potrivit foarte bine tipului meu de grip, iar materialul plastic mat cu care este finisat ajuta foarte mult la confort astfel incat daca ar fi unul dintre primii mei mousi de gaming iar banii alocati acestei achizitii ar fi supusi unei limite, modelul prezentat astazi ar face parte cu siguranta din lista de posibilitati.

Mouse Gaming Genesis GX85 (Negru/Rosu)

Lasa un raspuns