Samsung S23 vs Iphone 14 – Care este mai bun?

0
2425

Samsung S23 vs Iphone 14 care telefon este mai bun si pe care sa il alegi?! Numarul de smartphone-uri lansate in fiecare an este din ce in ce mai mare, insa pentru majoritatea consumatorilor cele mai importante branduri pe care le iau in considerare cu prioritate sunt Apple si Samsung. Cei doi titani ai tehnologiei au introdus si anul acesta pe piata telefoane premium incredibile, echipate cu cele mai noi tehnologii si componente disponibile, reusind astfel sa stabilieasca noi standarde de calitate.

Multi utilizatori se intreaba deseori care este diferenta dintre telefonul emblematic iPhone 14 de la Apple si cel de la Samsung, S23. Recunoastem insa ca cei de la Samsung au facut pasi mari in directia telefoanelor pliabile. Am scris aici un review samsung z fold cel mai performant telefon pliabil la ora actuala.

Daca doresti si tu sa te bucuri de un astfel telefon in viitorul apropiat, dar nu stii exact ce sa alegi, urmatoarea comparatie te va ajuta sa intelegi mai usor diferentele de performanta, design, functii si asa mai departe. Ramai cu noi sa vezi cea mai tare comparatie intre Samsung S23 vs Iphone 14! Mai mult, te invit sa vezi si o lista cu cele mai ieftine telefoane cu tehnologie inalta realizata de echipa noi.

Samsung Galaxy S23 vs IPhone 14 – Design

Samsung Galaxy S23 vs IPhone 14

Samsung S23 vs Iphone 14 iata cele doua smartphone-uri emblematice care se bucura de un design elegant, insa exista o diferenta evidenta intre cele doua telefoane. iPhone 14 are colturi rotunjite si margini drepte, un aspect aproape identic cu seria iPhone 13 si 12, ce aminteste de gama originala iPhone 5, unul dintre cele mai apreciate design-uri de pe telefoanele Apple.

De asemenea, are o margine realizata din aluminiu si otel inoxidabil si este echipat cu Ceramic Shield, fiind mult mai bine protejat impotriva zgarieturilor in comparatie cu alte modele disponibile pe piata.

Samsung S23 prezinta pe de alta parte o carcasa cu colturi drepte, margini rotunjite, realizata din aluminiu. Fata de iPhone 14, gama de la Samsung utilizeaza Gorilla Glass Victus 2 pentru protejarea telefonului impotriva zgarieturilor.

Ambele telefoane emblematice se bucura de un rating impotriva umezelii si a prafului IP68, lucru ce iti va permite sa il scufunzi in apa timp de 30 de minute, la o adancime de pana la 1.5m, respectiv 6m in cazul iPhone 14.

Samsung Galaxy S23 vs IPhone 14 – Display

Samsung S23 vs Iphone 14display performant pentru ambele modele!

Cu toate ca ambele telefoane au un display de 6.1 inci si o densitate de pixeli destul de asemanatoare (iPhone 14 are 457 ppi vs Samsung S23 422 ppi), exista anumite diferente importante pe care trebuie sa le ai in vedere.

iPhone 14 are un display Super Retina XDR, cu o rata de reimprospatare de 60Hz si o rezolutie de 2532 x 1170 px, lucru ce iti va oferi o imagine extraordinara indiferent ca esti pe Youtube, TikTok sau alta aplicatie asemanatoare.

Pe de alta parte, Samsung S23 are un display Dynamic AMOLED 2X cu o uimitoare rata de reimprospatare de 120Hz, suport HDR10+ si o rezolutie de 2340 x 1080 px, la acest capitol fiind cu un pas inaintea celor de la Apple.

Samsung S23 vs IPhone 14 – Performanta

Samsung S23 vs Iphone 14 unde ambele telefoane sunt incredibile din punct de vedere al performantelor. iPhone 14 este echipat cu un procesor A15 Bionic (noul cip A16 Bionic este exclusiv doar pe modelele Pro), in timp ce Samsung S23 are sub capota un Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, fiind o versiune mult mai imbunatatita si mai eficienta in comparatie cu cea standard.

Din perspectiva spatiului de stocare si memoriei, Samsung S23 poate fi achizitionat cu 128GB sau 256GB, avand 8GB memorie, in timp ce iPhone 14 poate fi ales in varianta de 128GB, 256GB si 512GB, fiind echipat cu doar 6GB de memorie RAM.

Samsung S23 vs IPhone 14 – Baterie

Din punct de vedere al bateriei, modelul emblematic de baza S23 de la Samsung are o capacitate de 3900 mAh, o cantitate mai mare decat iPhone 14, care are 3279 mAh, insa durata de utilizare va fi dictata in principal de eficienta procesorului si bineinteles a aplicatiilor folosite intre incarcari.

Tinand cont de faptul ca S23 este echipat cu un display de 120Hz, lucru ce va avea o influenta asupra bateriei utilizate, putem spune ca cele doua modele au o durata de functionare aproximativ egala.

Samsung Galaxy S23 vs IPhone 14 – Camera

Samsung S23 vs Iphone 14camera usor mai buna pentru samsung!

Unul dintre cele mai importante avantaje pe care aceste smartphone-uri le are in fata competitiei este performanta camerelor. Samsung S23 are trei camere pe spate si bineinteles una pe fata pentru selfie-uri dupa cum urmeaza:

Samsung S23 vs Iphone 14 se „bat” pe cea mai buna camera foto asadar, iata specificatiile cele mai importante:

  • Camera principala de 50 MP cu stabilizare optica de imagine;
  • O camera Ultra-wide de 12 MP;
  • O camera telephoto de 10MP;
  • Camera pentru selfie-uri de 12MP;

In comparatie, iPhone 14 este echipat cu doua camere pe spate:

  • Camera principala de 12MP;
  • O camera Ultra-wide de 12 MP;
  • Camera pentru selfie-uri de 12MP;

Din punct de vedere video, S23 are un avantaj decisiv in fata iPhone 14, lucru ce se datoreaza faptului ca permite o inregistrare de pana la 8K@30fps, in timp ce modelul Apple are capabilitatea de a filma pana la 4K@60fps.

Samsung S23 vs Iphone 14 se concureaza si in preturi specifice brandului, fara noutati. Desigur, pretul de achizitie este cu siguranta unul dintre cele mai importante aspecte pe care orice cumparator le are in vedere atunci cand cauta un smartphone nou. La acest capitol, vei observa faptul ca Samsung S23 este usor mai accesibil in comparatie cu iPhone 14.

Asa cum a fost deja precizat, Samsung S23 este comercializat atat cu 128GB, cat si cu 256GB, cele doua variante avand pretul de 3.699,99 lei, respectiv 3.999,99 lei.

In cazul iPhone 14, preturile pentru modelele disponibile sunt dupa cum urmeaza:

  • iPhone 14 cu 128 GB memorie de stocare: incepand de la 4.149,99 lei;
  • iPhone 14 cu 256 GB memorie de stocare: incepand de la 4.699,99 lei;
  • iPhone 14 cu 512 GB memorie de stocare: incepand de la 5.199,99 lei;

Din fericire nu exista un raspuns simplu la aceasta intrebare, de aceea ai libertatea de a alege exact modelul care ti se potriveste, atat din punct de vedere al design-ului si al specificatiilor tehnice, cat si al ecosistemului din care vrei sa faci parte. Samsung S23 vs Iphone 14 pare intradevar sa fie o alegere grea, ambele denota calitate concurentiala fata de alte branduri din piata.

Un factor ce trebuie sa il ai in vedere este preferinta ta pentru sistemul de operare, iPhone 14 avand instalat iOS 16, in timp ce Samsung S23 are cea mai noua versiune de Android 13, cu interfata sa proprie OneUI 5.1.

Apple si Samsung domina de multi ani piata de smartphone-uri, de aceea, indiferent de ce telefon vei alege, vei avea siguranta unui telefon premium, eficient si performant, avand astfel la dispozitie un device inteligent ce te va ajuta sa te bucuri de aplicatiile preferate intr-un mod mult mai placut.

Lasa un raspuns