Recenzii iphone 16 – iphone 16 pro max: pareri specificatii, data lansare, culori

0
1057

Recenzii iphone 16, iphone 16 pro max, pareri, specificatii, data lansare, pret la cel mai asteptat telefon Apple care se lanseaza in septembrie 2024

Odata cu lansarea iphone 16 si iphone 16 pro max, s-ar putea sa vorbim si de: un display mai mare cu rame mai subtiri, camera foto imbunatatita, autonomie baterie de pana la 30 de ore, suport pentru Wi-Fi 7, design nou, caracteristici AI, sistem de operare iOS 18, Apple A18 Pro si NPU imbunatatit. Ramai cu noi pana la final pentru si mai multe noutati, zvonuri, impresii in limba romana despre iphone 16 de la Apple!

Display telefon
Marime6,1 inch
Rezolutie19.5:9
TehnologieOLED
Rata de reimprospatare60Hz
Luminozitate de varf2000 cd/m2 (nit)
CaracteristiciSuper Retina XDR, Suport HDR, Acoperire oleofoba, Sticla rezistenta la zgarieturi (Ceramic Shield), Senzor de lumina ambientala, Senzor de proximitate
Hardware
ChipsetA18 Pro
GPUDa
RAM6GB LPDDR5
Spatiu stocare/Memorie interna128GB neextensibili
SoCiOS
Tip deviceSmartphone
Baterie
Tip baterieNeinlocuibila
IncarcareIncarcare rapida, incarcare wireless MagSafe
Camera foto
Tip camera spateCamera dubla
Camera principala48 MP (Sensor-shift OIS) Dimensiunea diafragmei: F1.6 Distanata focala: 26 mm Dimensiunea pixelilor: 2.0 pm
Camera secundara12 MP (Ultra-wide) Dimensiune diafragma: F2.4 Distanta focala: 13 mm
FlashLED
Inregistrare video3840×2160 (4K UHD) (60 fps) 1920×1080 (Full HD) (240 fps)
Camera frontala12 MP (Time of Flight – ToF)
Video camera frontala3840×2160 (4K UHD) (60 fps)
Design
MaterialeSpate din sticla; rame din aluminiu
RezistentaDa, IP68
BiometriceDeblocare facial 3D
CheiStanga: Controlul volumului, altele; Dreapta: Blocare/Deblocare
Cartela SIM
Viteza dateLTE-A, HSDPA+ (4G) 42.2 Mbit/s
Tip SIMeSIM
Multimedia
CastiFara jack 3.5mm
DifuzoareCasca, Difuzoare multiple
Screen mirroringPartajare ecran wireless
Microfoane suplimentarePentru anularea zgomotului
Conectivitate si caracteristici
Bluetooth5.4
Wi-Fi802.11 a, b, g, n, ac, ax (Wi-Fi 6), Wi-Fi 6E; Wi-Fi Direct, Hotspot
USBType-C reversibil, USB 2.0 Incarcare
LocatieGPS, A-GPS, Glonass, Galileo, BeiDou, QZSS, Cell ID, localizare Wi-Fi
SenzoriAccelerometru, Giroscop, Busola, Barometru
AlteleNFC, Ultra Wideband (UWB)
Suport auditiv compatibilM3, T4
 
DisponibilitateDin septembrie 2024
specificatii tehnice iPhone 16
recenzii iphone 16

Lasam in urma iphone 15 pro max si ne indreptam spre cele mai noi recenzii iphone 16 si recenzii iphone 16 pro max? Inceram sa aducem in atentia ta cat mai multe noutati despre viitoarele iphone-uri Apple! Incepem cu iphone 16 display, care se presupune ca va fi mai mare, dar va avea ramele mult mai subtiri.

Desi exista machete cu partea din spate a iphone 16, partea din fata ramane un mister, dar putem sa presupunem. Apple va maximiza dimensiunea display-ului urmatorului iPhone 16, folosindu-se de o tehnologie numita BRS (Border Reduction Structure). Aceasta permite realizarea mult mai compacta a cablajului plasat pe partea inferioara a ecranului, cel care de obicei creeaza cele mai multe probleme.

Apple a confirmat ca va folosi aceasta tehnologie dezvoltata de Samsung Display in care Display Driver IC (DDI) controleaza activarea si iluminarea pixelilor individuali de pe ecranul OLED. Unele zvonuri spun ca tehnologia ar putea fi aplicata la toate cele patru iPhone 16. In realitate, nu stim exact daca BRS este destinat modelelor standard de iPhone 16, iPhone 16 Pro si iPhone 16 Pro Max, sau tuturor.

Recenzii iphone 16, iphone 16 pro max: display de dimensiuni diferite

O imagine publicata recent pe Twitter de un insider s-ar parea sa confirme zvonurile recente cu privire la dimensiunile diferite ale display-ului pentru fiecare model nou iPhone 16. Stim deja ca iPhone 14 si 15, cu modelele standard si Pro au acelasi ecran de 6,1 inch. Acelasi lucru este valabil si pentru modelele Plus si Pro Max, care au display de 6,7 inch. In cazul iphone 16, se pare ca Apple a decis sa diferentieze diagonalele.

Din imagine, reiese ca iPhone 16 standard va avea ecran de 6,1 inch, in timp ce modelul iphone Pro va trece la un ecran de 6,3 inch. iPhone 16 Plus va pastra ecranul traditional de 6,7 inch, in timp ce Pro Max va deveni cel mai mare telefon Apple, cu un display de 6,9 inch. In plus, imaginea pare sa sugereze ca, la fel ca in cazul gamei de telefoane iPhone 15, viitoarele modele Pro si Pro Max vor fi, de asemenea, putin mai late decat versiunile standard si Plus.

iPhone 15DisplayiPhone 16
Apple iPhone 15 6,1 inch6,1 inchApple iPhone 16
Apple iPhone 15 Plus 6,7 inch6,7 inchApple iPhone 16 Plus
Apple iPhone 15 Pro6,1 inch6,3 inchApple iPhone 16 Pro
Apple iPhone 15 Pro Max 6,7 inch6,9 inchApple iPhone 16 Pro Max
iphone 16 pro max

In acest an nu exista schimbari mari in paleta de culori iPhone 16 si iPhone 16 Plus. In ce culori vor fi disponibile noile smartphone-uri vom vedea in septembrie. Totusi, circula cateva zvonuri din China cum ca:  iphone 16 si iphone 16 plus vor fi disponibile in acelasi culori ca si iPhone 15 si iPhone 15 Plus. Doua culori se vor mai adauga, si anume: alb si violet, numarul lor ajungand, asadar, la sapte.

In conformitate cu cele mai recente zvonuri, cele sapte culori alese de Apple pentru iPhone 16 din gama de baza ar fi:

  • Albastru
  • Roz
  • Galben
  • Verde
  • Negru
  • Violet
  • Alb

Poate ca violetul nu va fi pe placul tuturor, dar iphone 16 alb este de neratat.

In ceea ce priveste designul iphone 16, intervin niste schimbari. Apple va face trecerea de la aranjamentul oblic al celor doua camere din spate care a caracterizat seria iPhone 13 si iPhone 14, la cel vertical vazut pe iPhone 11 si iPhone 12. Insula, de asemenea, nu va fi mai patrata, ci intr-o forma de picatura de ploaie, rotunjita.

Revenirea la aranjamentul vertical poate fi necesara pentru extinderea posibilitatii iPhone-urilor low-end de a inregistra videoclipuri spatiale care sa fie vazute pe Vision Pro.

iPhone 16 Pro si iPhone 16 Pro Max vor scrie istorie pentru Apple, atat in ceea ce privesc culorile, cat si multe alte aspecte. Exista si posibilitatea ca ramele iPhone 16 sa vina cu imbunatiri, sa fie mai lucioase si nu ca pe modelele iPhone 15 Pro si iPhone 15 Pro Max.

In plus, iPhone 16 Pro si Pro Max ar putea fi disponibile din septembrie in noile variante de culoare: Space Black si Rose. Blue Titanium s-ar putea sa fie inlocuit cu roz si Black Titanium cu Space Black. Variantele Natural Titanium si White Titanium, pe de alta parte, ar trebui sa fie usor diferite. Primul sa aiba o nuanta mai gri, al doilea sa fie un argintiu care tinde spre alb.

Urmatorul iPhone 16, in conformitate cu cele mai recente zvonuri, va adopta aceeasi sticla colorata ca si iPhone 15. Toate astea s-ar datora, in principiu, aprecierilor utilizatorilor pentru culorile deja existente. Si, dupa cum am discutat deja, vor exista sapte culori.

In ceea ce priveste sticla de pe spatele telefoanelor, aceasta a fost procesata printr-un schimb dublu de ioni, inainte de lustruirea finala folosindu-se particule nanocristaline si gravura. Si chiar daca unii spun ca spatele va fi mai lucios, acest proces demonstreaza ca rezultatul va fi mat. Efectul rezultat provine din prelucrarea ionilor metalici care, de fapt, infuzeaza culoarea in sticla.

Abia asteptam sa vedem cum vor arata noile iphone 16 in septembrie. Modelele de baza descrise mai sus vor avea cel mai probabil un cadru din aluminiu, in timp ce modelele Pro si Pro Max vor fi din titan.

Review iphone 16 pro max: autonomie baterie record

Nu stim ce vei gasi cand vei cauta alte recenzii iphone 16 pro max, dar echipa evoMAG detine o informatie pretioasa despre baterie iphone 16 pro max. Acest smartphone vine cu peste 30 de ore de autonomie baterie declarata.

Bateria iphone 16 pro max, mai mare cu 200 mAh, ar trebui sa iti permita sa te bucuri de cea mai buna autonomie vazuta vreodata pe un iPhone. Apple declara pana la 29 de ore de redare video cu o singura incarcare pentru 15 Pro Max si niciun model nu a depasit vreodata 30 de ore declarate.

Asta pana la iPhone 16 Pro Max. Tinand cont de zvonurile cu privire la capacitatea si eficienta sporita a bateriei, iPhone 16 Pro Max ar trebui sa fie primul model care reuseste acest record!

Jeff Pu, analist tehnologic la firma de investitii Haitong International Securities din Hong Kong, afirma la un moment dat ca: iPhone 16 Pro si iPhone 16 Pro Max vor fi echipate cu camere ultrawide 48MP. Camera ultrawide, se pare, va primi aceeasi actualizare ca si iPhone 14 Pro si iPhone 14 Pro Max.

iphone 16 un salt spre viitor cu suportul pentru Wi-Fi 7 si 5G foarte rapid

Tot la aceasta sectiune de recenzii iphone 16 si recenzii iphone 16 pro max, trebuie sa mentionam cateva informatii aflate despre suportul pentru Wi-Fi 7.

Modelele iPhone 15 Pro si Pro Max vin cu suport Wi-Fi 6E, Apple iPhone 16 Pro si iPhone 16 Pro Max vor veni cu Wi-Fi 7, standardul urmatoarei generatii care promite viteze wireless mai mult decat duble. Pentru a te putea bucura, insa, de Wi-Fi 7 va trebui sa ai router actualizat.

Alaturi de cea mai recenta generatie Wi-Fi, va exista si modem-ul Qualcommunications Snapdragon X75 pentru cel mai puternic 5G. Datorita standardului 5G Advanced, vitezele de descarcare pot ajunge la 7,5 Gbps.

iphone 16 pro max AI caracteristici

iPhone 16 pro max si iphone 16 pro vor dispune de un sistem de operare iOS 18, dar si de AI Apple. Pentru a face acest lucru in mod corespunzator la nivel de performanta, se zvoneste ca urmatorul Apple A18 Pro are un NPU imbunatatit.

Apple A18 Pro si iPhone 16: NPU va fi imbunatatit pentru a gestiona inteligenta artificiala. In cazul celor mai recente iPhone 15 Pro si Pro Max gasim Apple A17 Pro. Printre componentele lor se numara un motor neural compus din 16 nuclee, capabil sa gestioneze pana la 35 de trilioane de operatii pe secunda. Vorbind despre Apple A18 Pro, zvonurile lasa de inteles ca ar fi vorba despre un numar semnificativ mai mare de nuclee. Nu se stie, insa, cat de multe vor fi.

Pentru a-ti face o idee, iata cum arata numerele in cazul iPhone-urilor deja disponibile pe piata:

ModelSoCNPUPutere
iPhone X, 8 si 8 PlusApple A112 nuclee600 de miliarde de tranzactii pe secunda
iPhone XS, SX Max si XRApple A128 nuclee5 trilioane de tranzactii pe secunda
iPhone 11, 11 Pro si 11 Pro MaxApple A138 nuclee5 trilioane de tranzactii pe secunda
Seria iPhone 12Apple A1416 nuclee11 trilioane de tranzactii pe secunda
Seria iPhone 13Apple A1516 nuclee15,8 trilioane de tranzactii pe secunda
Seria iPhone 14Apple A1616 nuclee17 trilioane de tranzactii pe secunda
Seria iPhone 15Apple A17 Pro16 nuclee35 trilioane de tranzactii pe secunda
Serie telefoane iphone apple

Timp de patru generatii, numarul de nuclee Neural Engine iPhone nu s-a schimbat. Totusi, a existat o evolutie constanta a puterii sale, in special cu cel mai recent Apple A17 Pro, a carui putere s-a dublat. Se zvoneste ca noul NPU va fi adoptat nu numai pe smartphone-uri, ci si pe tablete si notebook-uri.

Inainte de WWDC 2024, Apple a lansat primul sau model AI, si se presupune ca inteligenta artificiala va imbunatati iOS 18 in diferite moduri. Si nu doar atat! Impreuna cu AI, Apple A18 Pro ar trebui sa ofere performante fara precedent.

Ce data lansare s-a stabilit pentru iphone 16? Cand va fi lansat iPhone 16? Dupa cum spuneam si la inceput, iphone 16 se va lansa in decursul lunii septembrie 2024, urmand apoi sa fie disponibil si in Romania. Alaturi de acesta, ar trebui sa debuteze si noua versiune a sistemului de operare care va inlocui actualul iOS 17, si anume iOS 18.

Te intereseaza iphone 16 pret si iphone 16 pro max pret? Si pe noi. Si chiar daca nu se stiu multe despre preturile de lansare ale noilor iphone-uri 16, estimativ, putem oferi cateva valori.

Preturi aproximative iPhone 16:

  • iPhone 16: 979 euro (4.871,76 de lei)
  • iPhone 16 Plus: 1139 euro (5667,96 de lei)
  • iPhone 16 Pro: 1239 euro (6165,59 de lei)
  • iPhone 16 Pro Max: 1489 euro (7409,66 de lei)

Aceste recenzii iphone 16 si recenzii iphone 16 pro max fiind scrise, te invitam sa astepti alaturi de noi viitorul iPhone 16 si sa ne citesti in continuare pentru si mai multe informatii despre cele mai bune telefoane de pe piata!

Fara comentarii

Lasa un raspuns