Cum sa resetezi parola pe un laptop Asus cu Windows 10?

0
7466
laptop asus

Laptopurile Asus se afla in topul preferintelor utilizatorilor si clientilor nostri. Avand in vedere dimensiunea lor, specificatiile, flexibilitatea preturilor si gama foarte variata de modele, este usor sa intelegem de ce se intampla acest lucru.

Mai nou, Asus lanseaza inclusiv laptopuri cu cititor de amprenta si identificare pe baza de retina, pentru a oferi utilizatorilor securitate maxima in utilizarea echipamentelor preferate. In plus, pe un laptop Asus, poti configura usor parole pe ecranul de intampinare pentru a evita orice fel de activitati suspecte.

Setarea unei parole reprezinta cu certitudine o metoda protectiva buna impotriva accesului neautorizat. Cu toate acestea, parola poate provoca uneori anumite inconveniente – daca o uiti.

Poate ca ai incercat deja mai multe combinatii, dar inca nu-ti aduci aminte parola corecta si nu poti trece de ecranul de intampinare.

Cand se intampla acest lucru, opreste-te putin si gandeste rational. Nu e cazul nici sa arunci laptopul la gunoi, nici sa reinstalezi sistemul de operare, care ar putea sterge toate documentele si fisierele importante care exista deja pe hard disk.

Exista mai multe metode prin care poti recupera parola pe un laptop Asus.

Noi iti vom sugera doua modalitati simple care te ajuta sa-ti resetezi parola de autentificare Windows fara sa fie nevoie sa-ti stergi fisierele de pe laptop. Cu alte cuvinte, vei putea prelua controlul asupra laptopului, inainte ca el sa devina blocat din cauza parolei.

Prima metoda – Reseteaza parola pe laptopul Asus cu un alt cont de administrator

Metoda functioneaza daca ai configurat un cont de administrator separat sau un cont de invitat (guest), inainte ca laptopul sa fi ramas blocat din cauza parolei. Poti folosi cu usurinta alte conturi pentru a debloca parola contului utilizator principal (main user account). Trucul este foarte simplu.

  1. Pornesti laptopul Asus si te loghezi cu un alt cont de admin/ guest.
  2. Apesi tasta Windows + tasta R, pentru a lansa programul rulat.
  3. Tastezi „compmgmt.msc” pentru a deschide fereastra de gestionare a laptopului. Din bara laterala din stanga, selectezi folderul „Users and Local Groups”. Deschizi apoi toate conturile de utilizator legate de laptop.
  4. Pur si simplu, dai click dreapta pe numele principal al contului de utilizator si apesi pe „Set Password” pentru a reseta parola curenta.
  5. Introduci o noua parola si salvezi modificarile. Repornesti laptopul si introduci o noua parola pentru a accesa sistemul de operare ca de obicei.

change account password

Totusi, aceasta metoda functioneaza numai daca ai configurat un cont de administrator diferit inainte ca laptopul sa se blocheze pentru ca ai uitat parola de login. Contul de utilizator trebuie sa aiba privilegii de admin.

A doua metoda – Folosesti Recovery Tool, un tool special

Acesta este un alt mod eficient de a recupera parola Windows. Implica folosirea unui soft de recuperare care va reseta parola in doar cateva minute, doar cu ajutorul mouse-ului.

Windows Password Recovery este un programel eficient care functioneaza si cu alte tipuri de laptopuri: laptop HP, laptop Dell, laptop Lenovo etc. E util atat pentru conturi de admin, cat si pentru local user. Interfata este una usor de utilizat.

Lasa un raspuns