Cum să conectezi televizorul smart la internet și la alte dispozitive

0
4036
Cum să conectezi televizorul smart la internet și la alte dispozitive

Tocmai ți-ai cumpărat un televizor smart sau aveai deja unul de ceva timp, însă nu ai apucat să îl testezi la adevărata capacitate, ci doar ai urmărit canalele tv preferate? În cazul acesta, este bine să știi că un smart tv îți va schimba total experiența cinematografică. De asemenea, îți va fi util în multe aspecte. Pentru a te ajuta să înțelegi mai bine cum funcționează un televizor smart si cum sa alegi cel mai bun smart tv, îți vom prezenta cum îți poți conecta la internet și la diverse dispozitive, cum ar fi telefonul mobil, laptopul, consola de joc și așa mai departe. De asemenea, vei afla și care sunt problemele frecvente ce pot apărea. 

Conectarea televizorului smart la internet se poate realiza simplu și rapid prin două metode: prin cablu de internet sau prin router Wi-Fi.

Funcțiile unui televizor smart 

Televizorul smart (denumit și CTV) este un televizor care îmbină funcția clasică, aceea de a-ți permite să urmărești canalele preferate, însă care îți oferă și posibilitatea de a te conecta la internet pentru a urmări programele de streaming video la care ai abonament. În afară de acest lucru, un smart TV are și alte avantaje. Având în vedere că dispune de propriul sistem de operare, îl poți utiliza ca pe un smartphone mai mare sau mai degrabă ca pe un laptop. Unele modele de smart tv au deja sistemul de operare integrat, pe când pentru altele poți achiziționa un set-top-box. 

Astfel, televizorul smart poate fi folosit pentru a viziona diverse canale disponibile prin cablul TV, diverse platforme de streaming video, poți asculta muzică sau chiar te poți juca. Partea interesantă este că poți conecta televizorul la un alt dispozitiv și astfel poți vedea mai bine ecranul acelui dispozitiv.  

Conectarea unui smart TV la internet 

Conectarea televizorului smart la internet se poate realiza simplu și rapid prin două metode: prin cablu de internet sau prin router Wi-Fi. Pentru a conecta televizorul la un cablu Ethernet, este necesar să te asiguri că are un port Ethernet. Doar conectezi cablul, deschizi televizorul, iar din meniu selectezi conectare la rețea. Apoi, introduci datele de logare, în funcție de cum este setata rețeaua ta de internet și poți folosi internetul. 

Dacă optezi pentru conectare prin intermediul unei rețele Wi-Fi, pornești televizorul, cauți în meniu conectare la Wi-fi și îți va apărea o listă cu rețelele disponibile. O selectezi pe cea dorită, iar apoi continui logarea, introducând username-ul și parola. În momentul conectării, totul va fi gata pentru ca tu să te bucuri de conținut online prin intermediul platformelor de streaming video, de muzică, de diverse aplicații și așa mai departe.

Conectarea televizorului smart la laptop sau smartphone 

În afară de conectarea la internet prin cele două metode, smart tv-ul poate fi conectat și la laptop sau smartphone.  Cum te ajută acest lucru? Practic vei reda conținutul de pe dispozitiv direct pe televizor. Este util în cazul în care din diverse motive nu poți conecta televizorul la internet sau dacă vrei să partajezi conținut direct pe ecranul mare al televizorului. Bineînțeles, există mai multe moduri prin care se pot realiza conexiunile. 

  • Conectarea unui laptop prin cablu HDMI: este cea mai simplă modalitate de a conecta laptopul la smart TV. Asigură-te că laptopul tău dispune de un port HDMI. Conectează un capăt al cablului HDMI la portul HDMI al laptopului și celălalt capăt la portul HDMI al Smart TV-ului. Selectează sursa corespunzătoare pe televizor și conținutul ce rulează pe laptop va fi afișat pe ecranul televizorului.
  • Conectarea wireless: este valabilă atât pentru laptop, cât și pentru smartphone-uri. Trebuie să cauți opțiunea Screen Mirroring sau Smart View pe Smart TV și să selectezi dispozitivul dorit din lista ce va apărea. 
  • Conectarea prin aplicații: unele aplicații  permit conectarea unui televizor smart la un laptop sau un smartphone. Descarcă o astfel de aplicație și apoi urmează instrucțiunile. 

Cum conectezi tv-ul smart la o consolă de jocuri

Prin conectarea consolei de gaming la un TV smart, te vei bucura de o experiență nouă și captivantă. Vei avea un ecran mare pe care să vezi toate detaliile jocului. Conectarea consolei este asemănătoare conectării unui laptop, întrucât se realizează printr-un cablu HDMI. După ce ai conectat cablul la consolă și la tv, doar selectezi sursa de unde să fie redat conținutul și te bucuri de jocul preferat la calitate superioară. 

Ce probleme de conexiune pot apărea 

În unele cazuri, conectarea unui smart TV la internet sau la un dispozitiv, cum ar fi laptop, telefon mobil sau consola de jocuri poate da eroare. Este important să știi ce fel de probleme pot apărea și cum le poți rezolva simplu și rapid, astfel încât să te bucuri de o experiență excelentă. 

  • Probleme la conectarea prin Wi-Fi: cea mai des întâlnită problemă este cea legată de Wi-Fi. Astfel, această conexiune poate fi instabilă sau poți întâmpina o calitate slabă a semnalului. Cum poți rezolva problema simplu și rapid? Amplasează routerul mai aproape de televizor sau elimina diverse obstacole care pot bloca semnalul. O altă idee este să achiziționezi un extender Wi-Fi pentru a extinde acoperirea rețelei.
  • Incompatibilitatea protocoalelor: diferitele dispozitive pot utiliza versiuni diferite ale protocolului Wi-Fi (de exemplu, 802.11n, 802.11ac). Dacă există probleme de conectare, asigură-te că toate dispozitivele utilizează aceeași versiune sau că routerul este capabil să le suporte pe toate.
  • Probleme cu setările de securitate: conexiunea la internet poate fi obstrucționată de setările de securitate ale routerului. Verifică dacă parolele de acces sunt corect introduse. 
  • Actualizări de firmware: verifică dacă televizorul tău are cele mai recente actualizări de firmware sau software. Actualizările pot rezolva potențiale probleme de conectivitate.
  • Lipsa portului HDMI sau a cablurilor adecvate: asigură-te că televizorul tău are porturi HDMI compatibile cu ale laptopului sau consolei și că dispui de cablurile necesare pentru a realiza conexiunea. Dacă lipsește portul HDMI, s-ar putea să ai nevoie de un adaptor sau de o altă soluție de conectare.
  • Probleme de compatibilitate a aplicațiilor: dacă folosești anumite aplicații pentru a conecta smart tv-ul la un dispozitiv, este important să verifici dacă sunt compatibile. 

Sperăm să te ajute aceste informații pentru a conecta televizorul smart la internet sau la diverse dispozitive! 

Fara comentarii

Lasa un raspuns