Cel mai bun congelator cu sertare top 10 modele

Cel mai bun congelator cu sertare este congelatorul Bosch GSN33VWEP, un congelator cu tehnologie no frost si FreshSense si sistem Multi Airflow care permite distribuirea uniforma a aerului si pastarea prospetimii alimentelor. Pe langa cel mai bun frigider, poti lua in calcul si un congelator cu sertare vertical sau chiar o combina frigorifica buna si ieftina pentru bucataria ta. Iar daca doresti sa conservi alimentele corespunzator pentru a nu-si imprumuta mirosurile, vezi cum alegi un aparat de vidat alimente si care sunt modelele de aparate de vidat pe care le recomandam.

Daca esti in cautare de congelatoare cu sertare ieftine, vezi modelele de congelatoare la pret bun ca Heinner HFF-HM168XE++ sau Arctic AC60250M40W.

Congelatorul cu sertare sau congelatorul vertical este un electrocasnic care vine in ajutorul celor care nu-si doresc o lada frigorifica clasica. Daca in cazul lazii frigorifice, toate fructele/legumele, carnea stau una peste alta, intr-un congelator cu sertare sunt la vedere. Acesta permite o organizare mai buna, fiind mult mai practic si mai comod de folosit.

Pentru ca poate deficil sa decizi spre congelatoare cu sertare sa te indrepti, iata cateva dintre criteriile pe care ar trebui sa le iei in calcul:

  • dimensiuni si capacitate
  • compartimentare
  • sistem de racire
  • clasa energetica
  • functie automata de dezghetare
  • si alte caracteristici tehnice, despre care urmeaza sa vorbim mai jos

Pana atunci, hai sa vezi care este pentru noi cel mai bun congelator cu sertare, cele mai bune combine frigorifice, dar si ce alte modele de congelatoare verticale poti lua in calcul, toate disponibile pe evoMAG.

Cel mai bun congelator cu sertare pentru tine poate fi unul dintre aceste modele. Top 10 cele mai bune congelatoare cu sertare sunt:

Congelator cu sertare Arctic AC54210M30W

Congelator cu sertare Arctic AC54210M30W

Arctic AC54210M30W, cel mai bun congelator cu sertare de la Arctic, nu foarte inalt, de 135.7 cm si capacitate 168 l, ideal chiar si pentru bucatariile mai mici. Un congelator clasa energetica F, cu termostat ajustabil si functie fast freeze. Are 6 sertare, iar unul dintre ele este XXL, pentru alimentele inghetate mai voluminoase, care nu incap in sertarele de dimensiuni standard.

Nu este cel mai economic din punct de vedere al consumului anual, dar pentru pretul sau de 1648,99 lei poate fi incadrat la categoria congelatoarelor bune, raport calitate-pret excelent. Spatios, cu design placut, ieftin si cu usi reversibile, astfel incat sa ai posibilitatea de a le monta in functie de nevoi.

Congelator cu sertare Beko B3RFNE314W

Congelator cu sertare Beko B3RFNE314W

Beko B3RFNE314W este unul dintre cele mai versatile si mai inteligent organizate congelatoare. Nu dispune doar de sertare care sunt 5 la numar, ci si de 3 rafturi si cateva compartimente pentru sticle pe usile reversibile. Este un congelator no frost foarte silentios datorita compresorului ProSmart Inverter, eficient si durabil.

Dispune de compartiment MaxStore pentru produse voluminoase, compartiment de congelare rapida si rafturi din sticla care suporta o greutate de pana la 25 de kg. Respecta toate standardele de constructie si siguranta specifice categoriei, deci este certificat TUV si nu in ultimul rand, are functie de dezghetare automata.

Congelator cu sertare incorporabil Bosch GIN81VEE0

Congelator cu sertare incorporabil Bosch GIN81VEE0

Cel mai bun congelator cu sertare de la Bosh este Bosch GIN81VEE0, un congelator no frost cu capacitate 212 l si 5 sertare din sticla, clasa energetica E. Rafturile si sticla pot fi indepartate, la nevoie, pentru a crea mai mult spatiu de depozitare, dar sa stii ca dispune si de un sertar XXL separat, dedicat depozitarii alimentelor in cutii si pungi.

Tehnologia cu invertor inteligent asigura o temperatura optima, in functie de conditiile din interior si exterior, congelatorul fiind, de asemenea, unul silentios. Nivelul maxim de zgomot pe care-l poate atinge este de doar 32dB. Mai dispune de alarma, precum si de functia de dezghetare automata. O investitie de-o viata, produsele Bosch fiind recunoscute pentru calitate.

Congelator cu sertare Bosch GSN33VWEP

Congelator cu sertare Bosch

Cine prefera calitatea oferita de Bosh, poate lua in calcul congelatorul cu sertare Bosch GSN33VWEP. Un congelator cu sertare no frost clasa energetica E, consum de energie de 229 kWh/an si o capacitate generoasa de 225 litri.

Cu un pret de aproximativ 4.300 de lei, congelatorul nu este doar un congelator generos din punct de vedere al spatiului disponibil pentru congelare, ci si un electrocasnic care datorita tehnologiei FreshSense te ajuta sa pastrezi alimentele o perioada indelungata de timp. In plus, sistemul Multi Airflow permite distribuirea uniforma a aerului pentru o prospetime de lunga durata, iar sertarul de tip big box este ideal pentru alimente de dimensiuni mari si foarte mari.

Bosch GSN33VWEP este cel mai bun congelator cu sertare no frost de la Bosh. Are 4 compartimente incapatoare, functie de super-congelare, o autonomie impresionanta de pana la 25 de ore fara curent si un nivel de zgomot foarte redus, de doar 39 dB.

Congelator cu sertare Heinner HFF-HM168XE++

Congelator cu sertare Heinner

Heinner HFF-HM168XE++ este un model de congelator cu sertare neincorporabil, de capacitate 168 litri, clasa energetica E si consum anual de 190 Kw/h, atunci cand este folosit la capacitate maxima. Congelatorul este un congelator spatios cu 5 compartimente in care se pot congela de la fructe si legume, pana la carne, peste si fructe de mare.

Sistemul de racire al congelatorului este static, reglare electronica a temperaturii se poate face manual, iar functia de super-congelare este ideala pentru momentele cand doresti ca totul sa inghete mai rapid.

Daca ai nevoie de un congelator cu sertare spatios, estetic din punct de vedere al designului, cu pret foarte bun, dar si silentios, Heinner HFF-HM168XE++ poate fi cel mai bun congelator cu sertare pentru tine.

Congelator cu sertare Samus SCGX337E

Congelator cu sertare Samus

Este un congelator cu sertare foarte mare, cu capacitate de 242 litri, si pret foarte bun, congelatorul Samus SCGX337E. Acesta te poate ajuta sa mentii fructe, legume si carne in conditii optime o perioada lunga de timp si este si mult mai mare decat alte modele recomandate. Are 7 sertare transparente care se gliseaza, dintre care unul este un sertar de tip big box potrivit pentru depozitarea recipientelor de mari dimensiuni.

Usa este reversibila, iar picioarele sunt reglabile, astfel ca inaltimea sa se poate regla, in functie de spatiul de care dispui. Nu este un electrocasnic incorporabil, ci de sine stator, ca urmare poate fi plasat acolo unde doresti.

Are clasa energetica E si un consum de 214 kWh/an, un nivel de zgomot abia perceptibil de 40 dB, o capacitate de congelare de pana la 11 kg/24 h, iar fara curent electric o autonomie de pana la 11 ore.

Congelator cu sertare Arctic AC60250M40W

Congelator cu sertare Arctic

Arctic AC60250M40W este cel mai bun congelator cu sertare pentru persoanele care au nevoie de un congelator de dimensiuni medii, nici prea mare, nici prea mic. Vine cu o capacitate totala de 216 litri si 6 compartimente pentru congelare, dintre care 2 compartimente cu posibilitate de congelare rapida.

Pentru pastrarea alimentelor de dimensiuni mari, are si un compartiment Freeze XL Zone. Usile congelatorului sunt reversibile, termostatul se poate ajusta in functie de preferinte, iar ca bunus, in pachet se va afla si tavita pentru cuburi de gheata.

Nu este un electrocasnic incorporabil, ceea ce ofera libertate totala. Are clasa eenrgetica E si un consum de energie de 205 kWh/an. Dezghetarea trebuie sa se faca manual. Poate atinge o autonomie fara curent de pana la 14 ore, iar in ceea ce priveste zgomotul, de pana acum, este unul dintre cele mai silentioase congelatoare cu sertare, avand un nivel de zgomot de doar 36 dB.

Poate congela pana la 9.8 kg/24 h, iar pretul, pentru capacitatea si consumul sau, este mai mult decat accesibil. Daca ai un buget de pana in 1.600 de lei, iti recomandam Arctic AC60250M40W.

Congelator cu sertare Heinner HFF-HS165E++

Congelator cu sertare Heinner

Ai un buget limitat si vrei un congelator cu 5 compartimente? Heinner HFF-HS165E++ este un congelator cu sertare ieftin, pret sub 1.200 de lei, ideal pentru persoanele carora le este suficineta o capacitate totala de depozitare de 165 litri. In plus, clasa energetica E si consumul de energie de 188 kWh/an sunt alte avantaje.

Culoarea il face potrivit pentru mai multe bucatarii, iar dimensiunile sale compacte il fac ideal chiar si pentru bucatariile putin mai mici. Nu se poate incorpora, ca urmare ofera libertate totala cand vine vorba de plasarea lui in bucatarie.

Recomandam Heinner HFF-HS165E++ celor care doresc un congelator cu sertare ieftin, bun, spatios, dar de dimensiuni reduse, cu consum de energie modest si functionare silentioasa, pentru ca atinge un nivel de zgomot de doar 40 dB.

Congelator cu sertare Tesla RU1700HE

Congelator cu sertare Tesla

Congelatorul cu sertare Tesla RU1700HE este cel mai bun congelator cu sertare ieftin de dimensiuni compacte. Are o capacitate totala de 168 litri, iar in ceea ce priveste compartimentarea, are 4 compartimente plus o cutie de depozitare maxi, ideala pentru inghetata king-size, carne si altele asemenea care nu incap intr-un sertar obisnuit.

Clasa energetica este clasa E, consumul de energie inregistrat de 190 kWh/an. Sistemul de racire al congelatorului este static, iar capacitatea de congelare satisfacatoare, de 7.8 kg/24 h. Trebuie tinut cont de faptul ca Tesla RU1700HE este un congelator cu sertare destul de economic, in ciuda pretului sau foarte mic, de sub 1.100 de lei.

Asadar, daca vrei un congelator cu sertare, de dimensiuni mai mici, poti incerca acest model ieftin si bun de la Tesla.

Congelator cu sertare Beko RFNE448E41XB

Congelator cu sertare Beko

Beko continua sa impresioneze prin calitatea pe care o ofera produselor sale. Cat despre Beko RFNE448E41XB, acesta este un congelator cu sertare de-o capacitate extrem de generoasa de 404 litri. Un electrocasnic care permite conservarea unei cantitati mari de alimente, cu sistem de racire no frost, dar si rafturi Safety Glass care suporta o greutate de pana la 25 kg.

Eficienta, durabilitatea, silentiozitatea sunt cateva dintre avantajele sale datorate ProSmart Inverter. Un motor eficient, puternic, cu un nivel de zgomot maxim de 38 dB. Clasa sa energetica este clasa E si inregistreaza un consum maxim de energie de 292 kWh/an.

Beko RFNE448E41XB vine cu 8 compartimente si are o capacitate de congelare impresionanta de 20 kg/24 h. Totodata, se mai remarca si prin autonomia sa care, in cazul unei pene de curent, ajunge la 20 de ore.

Cel mai bun congelator cu sertare daca ai nevoie de spatiu, dar doresti un produs de calitate cu pret foarte bun, de preferat sub 3.500 de lei.

Modele ieftine de congelatoare cu sertare

Modele ieftine de congelatoare din care sa alegi cel mai bun congelator cu sertare pentru tine exista. Iata cateva modele de congelatoare ieftine:

Cel mai bun congelator cu sertare

Inainte de a alege cel mai bun congelator cu sertare asigura-te ca treci prin cateva filtre urmatoarele caracteristici:

In general, congelatoarele cu sertare respecta dimensiunile standard ale frigiderelor clasice. Prin urmare, inaltimea poate varia intre 140 cm si 200 cm, iar adancimea intre 52 si 54 cm pentru modelele incorporabile, respectiv 60 cm. Congelatoarele de-o capacitate mai mica, pot avea si inaltime sub 100 cm.

Capacitatea congelatorului cu sertare merge mana in mana cu inaltimea acestuia, motiv pentru care un congelator inalt poate avea capacitate bruta de pana la 400-500 l. In oferta evoMAG, poti gasi congelatoare verticale cu volum net, deci capacitate reala, de la 51 l pana la 250-300 l pentru modelele foarte mari.

Mai presus de dimensiuni si volum, pe unii dintre noi ne intereseaza compartimentarea, modul in care este organizat congelatorul cu sertare. Toate aparatele de acest tip sunt impartite in zone, de obicei separate de doua sisteme diferite: folosind o combinatie de rafturi si usi sau sertare care se trag.

Spatiul pe care il ocupa rafturile are un impact mai mic asupra capacitatii totale a congelatorului, insa accesarea alimentelor stocate poate fi destul de incomoda, mai ales daca raftul in sine este plin. Sertarele, pe de alta parte, permit localizarea si organizarea alimentelor intr-un mod mai ordonat si eficient, deoarece acestea sunt usor de tras sau chiar de scos afara.

In ceea ce priveste numarul sertarelor/rafturilor, lucrurile stau cam asa: congelatoarele mici vor avea in jur de 3-4 sertare, in timp ce congelatoarele mai inalte si mai mari pot avea pana la 8-9 sertare de depozitare. Pe langa acestea, unele au, de asemenea, un sertar auxiliar mai mic decat cele standard pentru depozitarea sticlelor, a ghetii, a produselor alimentare si preparatelor de mici dimensiuni.

Pentru ca este un aparat de uz casnic care functioneaza 24 de ore din 24 si 7 zile din 7, nu trebuie sa neglijezi consumul. La momentul actual, notatia standard imparte clasele in litere de la A la G, unde clasa A indica cele mai eficiente aparate, in timp ce clasa G indica cele mai scumpe din punct de vedere al consumului.

Clasa energetica poate fi gasita in tabelul cu specificatii tehnice sau pe eticheta produsului. De altfel, variaza foarte des in functie de capacitate, tehnologia de racire si sistemele de intretinere a temperaturii. Avand in vedere cheltuielile de energie necesare pentru racire, este destul de rar sa se intalneasca congelatoare din clasa A sau B. Clasele de consum C, D sau E sunt mai mult decat optime, avand in vedere aparatele despre care vorbim.

De retinut ca cele mai ieftine congelatoare cu sertare consuma, intotdeauna, mai mult decat modelele mai scumpe. Ca urmare, nu recomandam sa cumperi modelele cele mai ieftine cu putinta, daca nu vrei sa ai un consum enorm.

Cel mai bun congelator cu sertare poate avea sistem de racire static, ceea ce inseamna ca este foarte economic, insa la diferente de temperatura poate produce gheata. Tocmai de aceea nu este bine sa lasi usa congelatorului deschisa. Sistemul de racire no frost, desi mai costisitor, este mai bun deoarece raceste mai repede si previne formarea ghetii nedorite pe peretii congelatorului. Cu toate acestea, insa, presupune un grad de umiditate scazut, deci alimentele trebuie sa fie bine protejate.

Sistemul de racire low frost este undeva la mijloc, intre cele doua mai sus mentionate. Desi gheata se formeaza, este mult mai putina decat in cazul sistemului static de racire.

Functia de dezghetare automata nu este disponibila pe toate congelatoarele. Daca vei achizitiona un congelator static sau low frost, verifica daca functia este disponibila.  Aceasta faciliteaza dezghetarea partiala sau completa a congelatorului. De asemenea, unele congelatoare au si o tavita speciala, unde se aduna toata apa.

Modurile de activare a dezghetarii automate variaza de la congelator la congelator. Pe unele, o poti activa doar printr-o apasare de buton. Pe altele, in schimb, dezghetarea automata este activata automat atunci cand congelatorul este deconectat de la sursa de energie.

Oricum ar fi, retine ca, la fel ca si in cazul dezghetarii manuale, congelatorul trebuie sa fie complet gol si podeaua acoperita cu carpe/prosoape care sa absoarba apa care se scurge.

Exista si alte caracteristici pe care le poti lua in calcul inainte de a achizitiona cel mai bun congelator cu sertare pentru tine. De exemplu, daca obisnuiesti sa pui la inghetat alimente proaspete ar fi bine sa verifici daca exista un compartiment de inghetare/congelare rapida. Acest compartiment este marcat, de obicei, cu patru stele consecutive, prima colorata in negru.

Daca exista, va permite alimentelor sa atinga rapid o temperatura cuprinsa intre -30 °C si -26 °C, spre deosebire de compartimentele standard, care ating o temperatura de – 18 °C si sunt mai potrivite pentru depozitarea alimentelor deja congelate.

Clasa climatica a congelatorului este, din nou, importanta. Acesta este un parametru care identifica temperatura exterioara la care congelatorul functioneaza cel mai bine si cu o eficienta energetica mai mare. Prezent in fisa tehnica a produsului electrocasnic, este demn de luat in calcul daca vrei sa instalezi congelatorul cu sertare intr-un incapare deosebit de calda/rece, in care temperature ariaza in functie de sezonul curent.

Clasele climatice principale sunt:

  • clasa SN: cu o temperatura externa optima intre 10 °C si 32 °C
  • clasa N: cu o temperatura externa optima intre 16 °C si 32 °C
  • clasa ST: cu o temperatura externa optima intre 16 °C si 38 °C
  • clasa T: care extinde limita superioara a clasei anterioare la 43 °C

Cel mai bun congelator cu sertare poate avea, de asemenea, un indicator de lumina sau o alarma sonora. Se activeaza de obicei atunci cand usa ramane deschisa si/sau cand, din orice motiv, temperatura din interior scade semnificativ.

In oferta evoMAG vei gasi si congelatoare inteligente cu ecran LCD luminos. Cu un astfel de ecran vei putea gestiona temperatura interna, dezghetarea automata, inghetarea rapida si primirea alarmelor pentru scaderea temperaturii direct din aplicatia de pe tableta sau smartphone.

In functie de sistemul de racire, putem distinge 3 tipuri de congelatoare cu sertare:

Congelatoarele cu sertare statice

Sistemul de racire static este un sistem foarte economic si conventional. In congelatoarele statice, gazul de racire este impins de sus in jos de catre un compresor intr-un canal intern, ceea ce asigura o anumita umiditate in interiorul congelatorului. Insa aceasta tehnologie are dezavantaje: rafturile superioare au, in general, o temperatura mai scazuta decat cele inferioare; congelatoarele statice sunt aproape intotdeauna victime ale inghetului, din cauza diferentei de temperatura dintre un mediu si altul.

Congelatoare cu sertare no frost

Sistemul no frost are la baza distributia gazului refrigerant in canale foarte mici, care sunt aranjate de-a lungul congelatorului si difuzate in compartimentele acestuia datorita unui evaporator. O tehnologie costisitoare, dar care vine cu avantaje precum: viteza cu care se ating temperaturi scazute, omogenitatea temperaturii intre diferitele medii si absenta aproape totala a ghetii.

Cu toate acestea, mediul refrigerat este practic lipsit de umiditate, ceea ce inseamna ca unele alimente, daca nu sunt complet protejate, se pot strica.

Congelatoare cu sertare low frost

Cel mai bun congelator cu sertare low frost este varianta de mijloc la care poti apela. In cazul acesta, gazul lichidului de racire este canalizat intr-un mod similar cu cel al congelatoarelor statice. In plus, insa, exista si un evaporator care amplifica efectul gazului si il raspandeste destul de uniform intre compartimente.

Congelatoarele low frost ofera un mediu relativ umed si sunt predispuse la formarea ghetiii, dar cu o frecventa mult mai scazuta decat in cazul congelatoarelor statice.

Alegerea unui congelator static, no frost sau low frost depinde de performantele pe care ti le doresti, dar si de bugetul pe care esti dispui sa-l aloci noului electrocasnic.

Intr-un congelator cu sertare poti pune la pastrat ceea ce pui de obicei in congelatorul combinei frigorifice sau intr-o lada frigorifica. Poti lua in calcul, insa, o regula generala recomandata de producatorii de congelatoare, care incurajeaza sortarea alimentelor si a mancarii. De jos in sus avem asa:

  • In sertarul de jos: carne care provine de la pasari precum carne de pui, carne de rata, carne de curcan, carne de gasca
  • In cel de-al doilea sertar: carne tocata pentru de porc, carnati si alte tipuri de carne macinata
  • In ce de-al treilea sertar: carne de porc, carne de miel, alte tipuri de carne rosie
  • In sertarul cu numarul patru: peste si fructe de mare
  • In ultimul sertar: legume si fructe proaspete, produse deja preparate, gata de mancat

Exista congelatoare cu sertare care au functie de dezghetare automata. Daca ai un astfel de congelator, atunci poti incepe procesul de dezghetare apasand pe un buton. Daca nu exista niciun buton, inseamna ca trebuie sa scoti congelatorul din priza, moment in care functia de dezghetare automata se va porni.

Modelele care nu au aceasta functie, trebuie dezghetate manual. Asta inseamna sa deconectezi congelatorul de la sursa si sa-l lasi cu usile deschise pentru cel putin 8 ore. In tot acest timp, pune cateva prosoape in jurul congelatorului, pentru eventualele scurgeri de apa pe care nu ti le doresti pe pardoseala.

De asemenea, dupa cum mentionam si mai sus, unele congelatoare au o tavita speciala. In timpul dezghetarii, apa se aduna acolo, ceea ce inseamna ca nu-ti ramane decat sa o golesti.

Daca te intrebi ce poti face ca sa cureti eficient un congelator, afla ca procesul de curatare este destul de simplu. Dupa ce ai dezghetat congelatorul, pregateste-ti o solutie din apa calda, bicarbonat de sodiu si otet. Cu o carpa inmuiata in aceasta solutie, curata toti peretii congelatorului.

Sertarele le poti spala cu aceeasi solutie sau cu detergent, dupa preferinte, separat.

Principale avantaje congelator cu sertare:

  • ofera o capacitate de depozitare mai mare, fiind mai incapator
  • te ajuta sa fii mai organizat
  • te ajuta sa pastrezi alimentele mai mult timp pana la folosire
  • are design placut si se integreaza la fel de bine ca un frigider in bucatarie
  • ofera control mai bun asupra temperaturii
  • este usor de curatat
  • este usor de dezghetat, fie ca are sau nu functia de autodezghetare

Concluzie

Cu o capacitate de depozitare mult mai mare, congelatorul cu sertare este ideal pentru a depozita la rece si a pastra o perioada mai lunga de timp alimentele de care nu ai nevoie pe moment. In plus, este un electrocasnic care poate fi gasit la preturi foarte avantajoase, este usor de curatat si te ajuta sa fii mai organizat.

Multe modele permit nu doar pastrarea alimentelor de dimensiuni mici, ci si a celor de dimensiuni XXL, iar in acest sens au compartiment de dimensiuni mari dedicat.

Care este diferenta dintre congelator cu sertare si lada frigorifica?

Diferenta dintre un congelator cu sertare si o lada frigorifica este data de modul in care este dispus interiorul electrocasnicului. In cazul congelatorului, alimentele si produsele pot fi depozitate vertical, de unde sa ai acces la ele foarte usor. In schimb, intr-o lada frigorifica, toate produsele puse la inghetat si pastrat se depoziteaza orizontal, una peste alta.

Care este diferenta dintre frigider si congelator?

Frigiderul este utilizat pentru a mentine alimentele proaspete pentru o perioada scurta de timp, in timp ce congelatorul este utilizat pentru a stoca alimente pe termen lung la temperaturi foarte scazute.

Care este diferenta dintre congelator vertical si combina frigorifica?

Congelatorul vertical doar ingheata alimentele, in timp ce combina frigorifica este compusa din doua parti, adica dintr-un frigider si un congelator.

Care sunt brandurile cu cel mai bun congelator cu sertare?

Heinner, Arctic, Bosch, Beko si Liebherr sunt branduri foarte bune de la care poti achizitiona cel mai bun congelator cu sertare.

Parerea ta conteaza...lasa un comentariu!

Scrie comentariul

evoMAG.ro
Logo
Register New Account