Calculatoare refurbished top 3 modele PC desktop

0
1607
pc refurbished evomag

Te-ai gandit ca multe modele de calculatoare refurbished sau tablete epaper pot avea specificatii tehnice mai bune ca un pc desktop nou? Avantajul este ca modelele pc refurbished, fie ca sunt calculatoare de gaming, office sau home se vand la un pret foarte bun. Ai ocazie sa cumperi un pc de buna calitate la un super pret de la un super brand. Hai sa vedem care sunt cele mai bune calculatoare desktop refurbished si cum sa le diferentiem.

Ce inseamna calculatoare refurbished

Calculatoarele refurbished sunt produse electronice, inclusiv calculatoare refurbished si laptopuri refurbished, care au fost utilizate anterior si apoi restaurate si reparate pentru a fi vandute din nou. Aceste produse sunt adesea returnate de catre clienti sau retrase din circulatie din motive precum upgrade-uri de echipamente sau sfarsitul perioadei de inchiriere.

Procesul de refacere poate implica repararea oricaror defecte, curatarea si igienizarea produsului, reinstalarea sistemului de operare si a altor programe, si, in unele cazuri, inlocuirea componentelor hardware.

Calculatoarele sunt in ziua de azi unele dintre cele mai importante echipamente utilizate, atat in viata personala, cat si la job.

Detinerea unui pc sau a unui laptop a devenit o necesitate, o obligatie pentru a putea indeplini task-urile necesare de la facultate sau locul de munca, dar si pentru activitatile de divertisment.

Achizitionarea unui calculator nou nou poate reprezenta de multe ori o dificultate din punct de vedere financiar, mai ales daca ai in vedere preturile celor mai noi si performante sisteme de pe piata.

Calculatoare refurbished

Aspecte importante despre calculatoarele refurbished

  • Verificare si reparatii: Gama de calculatoare refurbished sunt supuse unui proces riguros de verificare si reparatii pentru a asigura ca functioneaza corect si ca respecta standardele de calitate. Orice defectiuni sau componente defecte sunt inlocuite sau reparate inainte ca produsul sa fie pus din nou in vanzare.
  • Economii financiare: De obicei, calculatoarele refurbished sunt disponibile la preturi mai mici decat cele noi, ceea ce poate reprezenta o optiune atractiva pentru cei care doresc sa faca economii sau sa achizitioneze echipamente de calitate la un pret accesibil.
  • Garantie: Majoritatea retailerilor care vand calculatoare refurbished ofera o anumita forma de garantie pentru produsele lor. Aceasta garantie poate include acoperirea defectelor si reparatii gratuite pentru o anumita perioada de timp. Acest lucru ofera clientilor o anumita siguranta si incredere in calitatea produselor achizitionate.
  • Sustinerea mediului: Cumpararea de calculatoare refurbished poate fi o modalitate de a sustine practici ecologice, deoarece aceste produse sunt adesea reconditionate si reutilizate in loc sa fie aruncate, reducand astfel cantitatea de deseuri electronice.

Cum alegi un calculator refurbished?

  • Dupa procesor: puterea de procesare va avea o importanta aparte in alegerea unui pc refurbished, de aceea asigura-te ca alegi un model si o frecventa care sa se potriveasca cu activitatile pe care le vei realiza.
  • Memorie RAM: de cele mai multe ori, calculatoarele refurbished sunt echipate cu cel putin 4GB RAM, aceasta fiind de ajuns pentru actiuni elementare, insa poti sa te orientezi catre modele cu o cantitate mai mare in cazul in care trebuie sa rulezi mai multe programe in paralel.
  • Memorie de stocare: HDD sau SSD, fiecare varianta are avantajele si dezavantajele ei, prima avand o capacitate mai mare, dar o viteza mai redusa, in comparatie cu SSD-ul care are o viteza de scriere si citire de cateva ori mai mare si un pret usor mai ridicat.
  • PC standard / Mini pc: cea mai mare deosebire intre cele doua este bineinteles dimensiunea, insa ambele alternative te pot ajuta sa iti indeplinesti task-urile.

Top 3 modele din cele mai bune calculatoare refurbished

pc refurbished evomag

Indiferent ca sunt ieftine, refurbished sau second hand, ne dorim achizitionarea unui calculator bun care sa isi faca treaba. Asadar, venim in ajutorul tau cu un top al celor mai bune calculatoare refurbished atat din punct de vedere al performantelor cat si al pretului.

  • Calculator Sistem PC Refurbished DELL OptiPlex 7060 SFF, Intel Core i5-8400 2.80GHz, 8GB DDR4, 240GB SSD
  • Calculator Sistem PC Refurbished HP 800 G2 SFF, Intel Core i7-6700 3.40GHz, 8GB DDR4, 120GB SSD + 500GB HDD
  • Calculator Sistem PC Refurbished HP EliteDesk 800 G1 Tower, Intel Core i7-4770 3.40GHz, 8GB DDR3, 500GB SATA

Cat de bune sunt aceste calculatoare refurbished?

Aceste calculatoare refurbished sunt calculatoare care au fost returnate imediat dupa achizitie de catre clienti din diferite motive. Sunt pc desktop folosite o perioada mai scurta de timp in companii si institutii din strainatate. Ideea principala este ca aceste pc refurbished, de marca, sunt in continuare in stare foarte buna de functionare si mai pot servi inca multi ani utilizatorilor.

Inainte de a fi revandute, toata gama de calculatoare refurbished sunt supuse unor testari riguroase. In  cazul in care se descopera anumite piese defecte, componentele problematice sunt inlocuite. Cert este ca in momentul revanzarii, un pc refurbished este 100% functional. Poate prezenta urme de uzura din punct de vedere estetic, dar este perfect functional si se livreaza cu garantie.

Care sunt avantajele calculatoarelor refurbished

  • Pret mai scazut decat la modelele noi

In fiecare an, marii producatori de calculatoare introduc pe piata noi modele de procesoare, placi video si alte componente. Toate acestea depasesc din punct de vedere al performantei generatia anterioara.

Insa, aceasta putere vine cu un cost de achizitie destul de ridicat, fiind uneori dificila cumpararea lor, dar si inutila daca nu ai nevoie de o astfel de eficienta.

pc refurbished
  • pc refurbished cu garantie

Chiar daca calculatoarele au fost reconditionate, nu trebuie sa te ingrijorezi cu privire la speranta lor de viata. Acestea sunt comercializate impreuna cu o garantie tehnica de 12 luni si una de conformitate de pana la 24 luni.

In acest fel te poti bucura de siguranta produselor o perioada indelungata de timp. In plus, cele mai multe calculatoare refurbished sunt de marca, extrem de fiabile (de exemplu Dell, HP si altii).

  • Numar mare de optiuni

Fiecare persoana are anumite nevoi de putere de procesare si performanta atunci cand vine vorba de calculatoare refurbished.

Indiferent daca doresti un echipament cu o performanta mai mare sau mai mica, un pc desktop standard sau unul mini, cu sau fara sistem de operare, oferta de produse refurbished disponibila pe evoMAG este foarte larga, putand gasi cu usurinta exact ceea ce ai nevoie.

  • O varianta mai ecologica

Desi probabil nu te-ai gandit la acest avantaj, un calculator refurbished este intr-adevar o alternativa mai prietenoasa cu mediul inconjurator.

Deoarece aceste produse nu sunt aruncate atunci cand au fost returnate sau nu au indeplinit anumite cerinte.

Ele sunt testate si reconditionate astfel incat sa poata fi utilizate in continuare, aceasta optiune poate fi o modalitate mult mai prietenoasa cu mediul inconjurator decat in cazul achizitionarii unui pc nou.

Calculatoare refurbished pentru firme
Calculator HP T520 Mini PC, AMD GX-212JC 1.20GHz, 4GB DDR3, 8GB SSD

Avantaje calculatoare refurbished pentru firme

Unul din cele mai mari avantaje pe care aceste echipamentele il aduce business-urilor este de a ajuta la optimizarea bugetului.

Indiferent ca o firma este noua sau are o anumita vechime pe piata, cheltuielile trebuie gestionate cu atentie pentru a nu pune in pericol activitatea desfasurata.

Calculatoarele reprezinta o investitie importanta, insa poate fi substantiala mai ales daca trebuie sa cumperi un numar mai mare de sisteme.

In cele mai multe cazuri, task-urile obisnuite de birou nu au nevoie de o putere prea mare de procesare, de aceea un pc refurbished pot fi cea mai buna solutie pentru a te putea bucura de echipamente capabile sa te ajute sa iti indeplinesti obiectivele la un pret mult mai mic.

Calculatoare refurbished cu windows si licenta

Avantaje calculatoare refurbished pentru studenti

In prezent, in sistemul educational se acorda o importanta deosebita instrumentelor digitale si tehnologice.

Din acest motiv necesitatea de a detine un pc desktop sau un laptop a crescut substantial. Cu toate astea, pentru multi elevi si studenti, achizitionarea unuia nou poate fi dificila, uneori chiar imposibila (mai ales pentru cei din medii defavorizate, rurale etc).

Avand in vedere pretul redus al unor modele de calculatoare refurbished, acest echipament este solutia ideala pentru a-i ajuta pe elevi si studenti sa isi indeplineasca proiectele necesare pentru scoala sau facultate.

Calculatoarele refurbished au o peformanta optima pentru navigare pe internet si redactarea temelor, dar si pentru divertisment, video sau retele de socializare.

pc refurbished ieftin

Avantaje calculatoare refurbished pentru freelanceri

Multi freelanceri s-au indreptat catre aceasta activitate datorita dorintei de a lucra dupa propriul program si de a activa in domeniul preferat.

Indiferent ca doresti sa dezvolti pagini web, sa scrii articole pentru un blog, sa faci seo, grafica sau sa realizezi alte operatiuni asemanatoare, vei avea nevoie cu siguranta de un calculator.

In anumite situatii in care este nevoie de o putere de procesare accentuata si de o placa video dedicata eficienta, va fi esentiala achizitionarea unui pc desktop sau laptop nou. Insa, de cele mai multe ori nu va fi necesara o performanta excesiva pentru indeplinirea unor sarcini simple.

Mai ales la inceput de drum, va fi important sa pastrezi cheltuielile cat mai reduse si sa investesti inteligent in ceea ce ai nevoie. Iata un motiv bun pentru alegerea unui calculator refurbished. Acesta poate fi cea mai buna solutie pentru a-ti incepe activitatea.

Calculator Sistem PC Refurbished LENOVO

Azi PC-urile si laptopurile au devenit principalele echipamente prin care majoritatea persoanelor isi indeplinesc sarcinile, obligatiile educationale, dar este si o modalitate excelenta de a se relaxa si a se bucura de activitati de divertisment.

Un calculator refurbished poate fi o optiune mai buna si mai eficienta din punct de vedere financiar, fiind o alternativa sigura prin care sa te poti bucura de tehnologie la un pret mai mic.

Lasa un raspuns