3 generatoare de curent electric ieftine

0
836

Pe piata exista multe modele de generatoare de curent electric ieftine, avand diferite puteri si moduri de a fi actionate atunci cand aveti nevoie. Unul dintre cei mai importanti factori pe care trebuie sa ii luati in considerare este puterea si tipul de combustibil utilizat.

Pentru a alege cel mai bun model de generator este indicat sa realizati o lista cu echipamentele electrice esentiale si consumul acestora din locuinta sau din spatiul unde va desfasurati activitatea economica pentru a nu avea probleme atunci cand doriti sa le folositi.

Ce este generator de curent electric

Un generator de curent electric, cunoscut si sub numele de generator electric sau generatoare de electricitate, este un dispozitiv care converteste energie mecanica in energie electrica. Acesta este utilizat pentru a produce electricitate in diverse aplicatii, inclusiv pentru alimentarea cu curent electric a cladirilor, echipamentelor si masinilor.

Pe piata exista mai multe modele de generatoare de curent electric ieftine dar, modul de functionare difera dupa ti, model, clasa energetica, etc…

Cum functioneaza un generator de curent electric

Functionarea unui generator de curent electric se bazeaza pe principiul inductiei electromagnetice, descoperit de catre fizicianul Michael Faraday in anii 1830.

Generatorul contine o bobina de sarma care se roteste intr-un camp magnetic sau invers, generand un curent electric in bobina prin inductie electromagnetica. Acest curent electric produs este apoi transmis si utilizat pentru a alimenta dispozitivele electrice.

generatoare de curent electric ieftine

3 Modele generatoare de curent electric ieftine

Generatoarele de curent electric pot fi alimentate din diverse surse de energie mecanica, inclusiv:

  • Energie mecanica primara: Aceasta poate fi furnizata de motoare cu ardere interna (diesel, benzina), motoare electrice, turbine hidraulice, turbine eoliene, sau alte surse de energie mecanica.
  • Energie termica: In cazul unor generatoare de mare putere, cum ar fi cele utilizate in centralele electrice, energia termica este utilizata pentru a produce abur sau alte fluide de lucru care pun in miscare turbinele, care apoi alimenteaza generatoarele.
  • Energie eoliana: Generatoare de curent electric ieftine sistem eolian, folosesc energia vantului pentru a pune in miscare turbinele, care sunt conectate la generatoarele de curent electric pentru a produce electricitate.
  • Energie hidraulica: Generatoarele hidroelectrice utilizeaza energia apei in miscare, provenita din caderi de apa sau fluxuri de apa, pentru a pune in miscare turbinele si a produce electricitate.

Generatoarele de curent electric sunt utilizate intr-o varietate de aplicatii, de la sisteme de alimentare de rezerva pentru cladiri si echipamente, la centrale electrice care alimenteaza intregi comunitati cu electricitate. Ele joaca un rol esential in asigurarea alimentarii cu energie electrica in societatea moderna.

Tipuri de generatoare de curent electric ieftine?

tipuri de generatoare de curent


In mediul online sau offiline, indiferent de producator, exista o gama larga de generatoare de curent electric ieftine. Acestea sunt clasificate in functie de putere dar, diferenta este data si de tipul combustibil utilizat. Modelele de generatoare de curent ieftine, sunt fiind impartite in trei categorii:

  • Benzina
    Generatoarele pe benzina sunt preferate datorita faptului ca au un pret redus de achizitie. Este bine de stiut faptul ca acestea sunt mai silentioase decat cele pe motorina, dar necesita o intretinere mai frecventa. Functioneaza la temperaturi scazute si pot fi montate la exterior daca selectati un model cu izolatie corespunzatoare.
  • Diesel
    Modelele de generatoare de curent electric ieftine, care utilizeaza motorina pot fi cea mai buna solutie. Daca selectati un aparat echipat cu functie de automatizare, acestea pot porni singure in momentul in care depisteaza o problema cu tensiunea electrica. De asemenea, pornesc singure in cazul intreruperilor neanuntate, fiind nevoie de doar cateva secunde pentru ca alimentarea cu energie electrica sa revina.
  • Hibride
    Acestea pot functiona cu GPL sau benzina in cazul in care ramaneti fara una dintre acestea. Pentru a functiona pe GPL, generatorul va trebui conectat la o butelie cu un reductor mufat si un furtun special conceput pentru acesta. Aceste generatoare de curent electric ieftine, dispun de protectii pentru suprasarcina ca si celelalte categorii.

Generatoare electrice – Tipuri de pornire Automata sau manuala?

generator electric diesel


Pe langa combustibil aveti optiunea de a alege si modul de actionare. Acestea se pot porni manual cu ajutorul unui demaror sau automatizate, avand avantajul de a porni neasistat atunci cand este necesar.

  • Automatizate
    Un generator poate avea doua tipuri de porniri in functie de necesitate. Modelele automatizate sunt de regula mai voluminoase si au o greutate mare, fiind mai greu de transportat. De aceea sunt foarte utile pentru locuinte, spatii de birouri sau institutii publice. Acestea sunt cele mai usor de folosit deoarece vor porni fara a fi nevoie de asistenta in momentul unei intreruperi de curent sau unei caderi de tensiune. Generatoarele de curent automatizate, ofera in acelasi timp un confort si o siguranta mai mare chiar daca nu sunteti la locatie. Pretul de achizitie este mai mare decat la cele actionate manual.
  • Pornire manuala
    In functie de problemele de tensiune pe care le aveti, puteti opta si pentru un generator a carui pornire este manuala. Acesta porneste prin tragerea sforii atasate la demaror, pentru a-l porni atunci cand aveti nevoie. Aceste aparate sunt utile si in cazul in care doriti sa le folositi in mai multe situatii. Generatoarele manuale sunt preferate datorita faptului ca au un pret mai mic de achizitie. Un exemplu foarte bun ar fi utilizarea unor generatoare de curent electric ieftine, in sectorul agricol. Aici se pot muta pentru a putea iriga culturile, actionand o pompa de apa fara probleme.

Care este puterea necesara a unor generatoare de curent electric ieftine?

  • Institutii publice: aceste spatii au dimensiuni mari si consumatori pe masura. Modelele recomandate pentru institutiile de stat sunt cele automatizate, fiind necesare valori de peste 30 kW, putand urca atat cat este nevoie. In acest fel se va asigura continuitatea task-urilor, fara intreruperi.
  • Locuinta personala: o casa cu 4 membri are un consum mediu zilnic pe timp de vara de aproximativ 10 kW. Un generator automatizat cu o valoare de peste 5 kW va va putea satisface toate cerintele.
  • Firma: la fel ca si in cazul institutiilor publice, firmele au nevoie de curent continuu pentru a functiona pe toata perioada intreruperii energiei electrice de la furnizor. Si in acest caz este indicat un generator automatizat in functie de loc, dar si de cat de des aveti probleme. Intr-o firma exista multe calculatoare, imprimante si alte dispozitive care trebuie sa functioneze in permanenta. Puteti aduna consumul lor, cat si a altor elemente necesare precum pompa de apa, boiler, cafetiere si asa mai departe pentru a asigura o functionalitate completa.

Puteti gasi o varietate de generatoare de curent electric ieftine, acestea avand posibilitatea de a fi conectate atat la retelele monofazate, cat si cele trifazate pentru a asigura un curent continuu asa cum va doriti.

Este recomandat ca pentru modele de generatoare de curent electric ieftine automatizate sa apelati la un electrician autorizat pentru a va monta corespunzator sistemul si a nu intampina probleme de functionare sau scurt circuitari.

Montajul este un proces complex care nu poate fi realizat de o persoana fara experienta, putand chiar defecta aparatul si sa pierdeti garantia.

Lasa un raspuns