In incercarea de a diversifica continutul disponibil pe canalul de Youtube al evoMAG.ro am pregatit pentru astazi o carcasa de PC ce este fabricata de unul dintre producatoriii cu prezenta indelungata pe piata noastra, acesta fiind NZXT si al sau model NZXT Phantom 410.
Am asistat acum destul de multi ani la nasterea gamei de carcase NZXT Phantom si imi aduc aminte cu placere de primul model Phantom fabricat vreodata cu deosebit de mare placere, ca fiind o carcasa full tower foarte spatioasa, aratoasa dupa gusturile mele si bineinteles buine construita si aerisita, dedicata fiind in general gazduirii in cele mai buna conditiuni a configuratiilor de top.
Phantom 410 este o varianta mai mica decat modelul despre care va spunem mai devreme dar pastreaza in mare parte majoritatea calitatilor modelelor mai mari din aceasta gama. Din punct de vedere al specificatiilor principale avem pentru NZXT Phantom 410 urmatoarele:
-Suporta placi de baza ATX, mATX si mITX
-Dimensiunile sunt de 53 x 52 x 21,5 CM
-Carcasa are nu mai putin de 9 Kg fiind fabricata din Otel
-Dispune de 7 sloturi de expansiune pentru carduri de extensie cum ar fi placile video sau cele de sunet
-Se pot monta pana la 6 HDD-uri sau 6 SSD-uri plus 3 unitati optice sau controllere de turatie ori alt accesoriu pe 5,24 inchi
-Pe carcasa sunt premontate trei ventilatoare, unul de 120 mm in fata, unul de 120 mm in spate si al treilea de 140 mm este montat in tavanul carcasei fiind destinat evacuarii aerului cald.
-Datorita spatiului intern suficient carcasa suporta fara probleme kit-uri de racire pe apa pentru procesor sau placa video.
La interior, instalarea placii de baza este realizata cu ajutorul traditionalelor distantiere metalice deasupra carora asezam si in care insurubam placa de baza utiliand suruburile care ne sunt furnizate in pachetul standard de accesorii. Spatiul ramas dupa instalarea placii de baza este amplu , carcasa suportand fara probleme coolere de procesor de tip tower, si cele mai lungi placi video disponibile in mod curent.
Instalarea HDD-urilor este destul de simpla multumita tavitelor dedicate realizate dn plastic. HDD-urile de 3,5 inchi, adica cele normale pot fi prinse fara utilizarea unei surubelnite in timp ce SSD-urile de 2,5 inchi pot fi fixate de tavitele de montare cu ajutorul suruburilor incluse in pachetul de accesorii.
Sursa este prevazuta a fi montata in partea de jos a carcasei acolo unde gasim spatiu suficient pentru mntarea unei surse chiar si de capacitate mare cum sunt cele ce depasesc 1000 de wati fara ca acestea sa puna probleme spatiului disponibil pentru alte componente.
Odata ce totul este instalat, spatiul ramas pentru rutarea cablurilor, operatiune denumite si wire management este amplu, mai ales in spatele tavii placii de baza.
Odata ajunsi la final, cred ca ar fi bine sa facem un scurt rezmat pentru produsul de astazi.
NZXT Phantom 410 aduce celor ce o aleg urmatoarele avantaje:
-
Design foarte potrivit in opinia mea in special pentru configuratii de gaming
-
Spatiu de lucru si de gazduire al componentelor mare, 410-le fiind o carcasa de format mai mare decat ATX-ul standard
-
Spatiu dedicat ascnderii cablurilor sau wire management-ului este si el foarte bun
-
Este compatibila cu radiatoare de 240 sau 280 mm pentru kit-urile de racire pe apa
-
Sistemul de racire instalat, respectiv cele trei ventilatoare sunt suficiente pentru un sistem de gaming mainstream. Pentru cele high end, recomand instalarea a inca unui ventilator de 140 mm in tavan pentru evacuarea rapida a aerului cald produs de componente.
Pe scurt, sunt de parere ca NZXT Phantom 410 aduce design-ul si eleganta seriei Phantom din gama Full Tower intr-o forma mai compacta oferind in schimb aceleasi facilitati ca si modelele mai mari, ceea ce ma convinge in cele din urma sa va recomand carcasa de fata in cazul in care sunteti in cautarea unei astfel de componente si, bineinteles va place design-ul, alegerile de tipul asta tinand de obicei de gust si de ce nu de buget.
Pe langa NZXT Phantom 410 care este desigur un model totusi ceva mai vechi, NZXT si-a extins oferta pe parcurusl anilor cu noi si noi modele, mai moderne, cu forme diferite pastrand insa functionalitatea si pretul relativ scazut fata de alte brand-uri de top astfel incat va invit sa ii luati in considerare in cazul in care sunteti in cautarea unei carcase nu in ultimul rand aratoase si bine construite cu un raport pret-calitate bun.
Carcasa NZXT Phantom 410 (Negru): Click AICI.
Carcasa NZXT Phantom 410 (Alb): Click AICI.
Carcasa NZXT Phantom 410 (Rosu): Click AICI.
Carcasa NZXT Phantom 410 (Gri): Click AICI.